cover
PULS GRADA · kulinarka

Kako da standardna i sasvim obična kuvana jaja pretvorite u nešto vizuelno primamljivo i prigodno za gurmansko nepce? Odgovor je – lako! Naziv “đavolja jaja” zapravo je neobično ime za klasična punjena jaja, ali sada iskoristite ove predloge za njihovu pripremu koji i nisu tako klasični. Jednostavni recepti i impresivni ukus, sjajno će poslužiti za sve vrste zabava, proslava, kao zakuska, predjelo i uz aperitiv.

Osnovni recept

Broj jaja koji ćete skuvati zavisi naravno od prilike za koju ih pripremate, i za koliko ljudi. Ono što su važni saveti za njihovo kuvanje jeste da ih neko vreme držite van frižidera kako bi dobila sobnu temperature, što će umanjiti mogućnost pucanja prilikom kuvanja. Zatim ih rasporedite u posudu za kuvanje, dodajte malo soli kako bi dobila ukus i kasnije se lakše ljuštila, pa prelijte vodom. Kada voda provri, kuvajte ih par minuta na tišoj vatri, pa ih poklopite i ostavite sa strane da odstoje 15 minuta. Isperite ih hladnom vodom kako biste mogli da ih držite u ruci, oljuštite ih i presecite uzdužno na pola.

Kašičicom izvadite žumance, pa ga u posebnoj činijici dobro izmešajte sa dodatkom majoneza, dižonskog senfa, par kapi vinskog sirćeta i malo soli. Ovakvu smesu možete rasporediti u prostor gde je nekada stajalo žumance, ali jaja će biti još ukusnija ako isprobate sledeće predloge.

Đavolja jaja sa renom i klicama

Ren će uneti neočekivano oštar ukus, koji će sveže klice preseći, a zajedno će obogatiti ukus žumanca. U smesu iz osnovnog recepta dodajte ren iz teglice po ukusu, samo pazite jer je izrazito ljut, i sitno iseckane klice, na primer pšenične. Dobro promešajte, pa sipajte nazad u belance, a za kraj ukrasite sa par klica.

Đavolja jaja sa pečenim paprikama i ljutom papričicom

Za sve ljubitelje pečenih paprika ovo će biti nov i interesantan recept, kao i za one koji volje ljuto. U blender sameljite crvenu pečenu papriku, sveže naseckanu zelenu ljutu papričicu, i prstohvat soli. Ovaj miks povežite sa smesom iz osnovnog recepta. Može vam poslužiti i domaći ljuti ajvar, ako biste da dodatno učtedite vreme. Pošto ste napunili jaja, ukrasite ih sa par tankih kolutića ljute papričice.

Đavolja jaja sa paradajzom i kajenskim biberom

Blagi ukus paradjza i malo egzotične ljutine od strane kajenskog bibera, zasigurno će otvoriti svačiji apetit. Obavezno ih napravite više, jer će za čas nestati sa tanjira. Pošto osnovnu smesu pomešate sa dodatkom koncentrovanog pirea od paradajza, vratite je u šupljine na belancu, i pospite kajenskim biberom.

Đavolja jaja sa belim lukom i kalamata maslinkama

Mediteranski tvist ogleda se u korišćenju maslinki intenzivnog ukusa, i belog luka koji će uneti još jednu dimenziju u ovu kombinaciju. Koristite vrlo malo belog luka jer je vrlo intenzivan, i iseckajte ga što je moguće sitnije. Zatim ga ubacite u osnovnu smesu, kao i naseckane kalamata maslinke. Pošto ste ovim napunili jaja, za kraj ih još ukrasite sa par kolutića maslinki.

Đavolja jaja sa dimljenim lososom i rotkvicama

Jaja se generalno sjajno slažu sa dimljenim lososom, a on se posebno dobro uklapa sa rotkvicama, što će kada se sve zajedno poveže biti vrhunska i impresivna zakuska. U osnovnu smesu dodajte naseckan dimljeni losos i rotkvice, pa napunite belanca. Ukrasite tanko sečenim kolutićem rotkvice i nekom klicom, ako je imate pri ruci.

Đavolja jaja sa soja i sirača sosom

Ako volite istočnjačku kuhinju, onda je ovaj recept namenjen vama. Uverićete se da i obična kuvana jaja mogu da poprime egzotične ukuse. U osnovnu smesu dodajte malo soja sosa, kako ne bi sve previše postalo tečno, i pažljivo rukujte sa sirača sosom jer je izuzetno ljut. Na kraju ukrasite punjena jaja tostiranim crnim semenkama susama.

Đavolja jaja sa avokadom, inćunima i kavijarom

Luksuzno, kremasto, slano i zdravo, sve to karakteriše poslednji recept, koji će biti apsolutni hit na svakoj zabavi. Inćune i zreli avokado ubacite u blender dok se ne sjedine u glatku smesu. Nju pomešajte sa smesom iz osnovnog recepta, pa napunite jaja. Za dodatni ukus i sofisticirani izgled, preko dodajte malo crvenog kavijara.

Milkshake Kelis konačno otkrila recept za šejk cover Neka leto traje večno: Pet koktela sa roze vinom cover Pet recepata sa jabukama koje morate isprobati ove jeseni cover Pet savršenih recepata za ukusno leto · · ·