via-barry-callebaut.com_-760x506
PULS GRADA · gastro

Postoji crna čokolada, bela čokolada, mlečna čokolada, a sada je pred nama i roze čokolada! Da, dobro ste pročitali. Roze čokolada stvarno postoji, i možemo je očekivati u radnjama u narednom periodu.

Za ovaj novi desert je odgovoran švajcarski proizvođač slatkiša Barry Callebaut. Roze čokolada će imati blagi ukus jagodastog voća, a njen glavni sastojak su kakao zrna specijalne vrste ove biljke pod imenom Rubi, koja se može pronaći u Ekvadoru, Brazilu i Obali Slonovače.

Od poslednje velike inovacije u svetu ovog popularnog deserta prošlo je skoro 80 godina. Tada je kompanija Nestle predstavila svoju prvu belu čokoladu.

Na roze čokoladi se radilo čitavu deceniju, a nama ostaje da budemo još malo strpljivi pre nego što je konačno probamo, budući da se neće pojaviti u prodaji bar još godinu dana.


Doručak #doručak: Lepota u raznovrsnosti Clandestino Bar i restoran Clandestino – skriveno blago Ade Bojane mezcal_13_cover City letnja preporuka #50: Mezcaleria La Chica Loca – Meksiko u srcu Beograda RAI_6551_cover City letnja preporuka #38: Boho bar – uživanje u slobodi · · ·