sahara
U VAZDUHU · svet

Realno je, pustinja Sahara je poslednje mesto na svetu na kom biste očekivali da vidite sneg. To je, na kraju krajeva, jedan od najtoplijh i najsuvljih krajeva planete, sa prosečnom temperaturom od 30 stepeni celzijusa.

Ali, ova godina koja se polako završava zaista je bila nadrealna i bizarna, pa je pred sam kraj pripemila još jednu retku predstavu. U malom alžirskom gradu Ain Sefra su crvene dine neočekivano postale bele. Da, pao je sneg. A to čudo je svojim foto-apartom dokumentovao Karim Bouchetata. To je drugo „živo“ sećanje na sneg u Sahari. Poslednji sneg kojeg se sećaju pao je u februaru 1979. godine, takođe u Alžiru. Kako izgleda pustinja sa snežnim pokrivačem, proverite u našoj galeriji, nije baš prizor na koji ste navikli.

Foto: Karim BouchetataOtvori galeriju
evropa 45 godina terorističkih napada u Evropi Office Space - posao i stres Poslovi koji su veoma plaćeni u svetu a nisu stresni Serbias-Capital-City-is-Stunning-in-Time-Lapse-hqdefault.jpg Kako je National Geographic predstavio Beograd svet U čemu je koja zemlja najbolja na svetu? · · ·