VLAD6504
PULS GRADA · sport&rekreacija

Završene su Specijalne zimske olimpijske igre koje su se održale u Austriji od 14. do 24. marta, pod pokroviteljstvom UNIQA osiguravajuće grupacije. Srpski reprezentativci su osvojili čak 21 medalju i to: 6 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih.

UNIQA osiguravajuća grupacija bila je generalni sponzor ove prestižne sportske manifestacije, dok je UNIQA osiguranje Srbija na lokalnom nivou podržalo Specijalnu Olimpijadu Srbije.

UNIQA osiguranje u Srbiji godinama unazad prepoznato je kao kompanija koja predano ulaže u sport. Proteklih decenija UNIQA osiguranje sarađivalo je s najvećim imenima svetskog i evropskog sporta. U Srbiji je ova kompanija samo tokom prethodne godine podržala brojne sportske manifestacije, ali i postala zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije.

Specijalna zimska olimpijada je najveći sportski pokret na svetskom nivou za osobe s intelektualnim smetnjama. Specijalnu zimsku olimpijadu osnovala je Junis Kenedi Šrajver 1968. godine u Americi. Ova organizacija se u međuvremenu proširila u 170 zemalja širom sveta, a 4-5 miliona sportista koriste ponuđene mogućnosti za treninge i takmičenja, kao i aktivnosti.

IDEA i BM Zašto bi 22. aprila trebalo da slavite rexfeatures-5600201bi_cover Koji timovi Premijer lige imaju najgore navijače? freeride-exercise-bike-adriano-design-2-1000x500 Fuoripista – najneobičniji sobni bicikl na svetu rexfeatures-2330050n Aleks Ferguson: 10 najboljih izjava legendarnog trenera · · · · ·