Entoni Bordejn Srednje pečen_cover
KULTURA · knjige

Mnogo toga se promenilo u restoranskom biznisu i u Bordejnovom životu od momenta kad nam je u svom klasiku „Poverljivo iz kuhinje“ omogućio insajderski uvid u način funkcionisanja velikih svetskih kuhinja, njihovih šefova i kuvara.

Knjiga Srednje pečen, koja će se u našim knjižarama pojaviti krajem aprila, prati Bordejnov razvoj od šegrta do svetskog putnika i profesionalnog degustatora hrane i pića. Tokom te avanture on nas upoznaje sa svojim najintimnijim sećanjima, najdubljim dilemama i priznanjima, sa činjenicom da ga je očinstvo promenilo iz korena…

Na samom početku knjige, u momentu kad Bordejn podiže zavesu, na sceni zatičemo jedno krajnje konspirativno okupljanje, nešto poput mafijaškog zbora u kasne noćne sate, s prizvukom tajne večere… Samo što su za stolom najpoznatiji šefovi najprobranijih svetskih kuhinja, a na delu je, ni više ni manje, do moderna gastronomska revolucija! Gađajući, kao i obično, u sam centar, Bordejn se fokusira na najznačajnija imena kulinarskog i ugostiteljskog biznisa, uključujući Dejvida Čanga, kulinarsku zvezdu u usponu, uvaženu Alis Voters, učesnike šou-programa Top Chef i mnoge druge…

Trojni knjiški prikaz april Trojni knjiški prikaz za čitanje uz iskren smeh coverdonkihot Roboti čitaju „Don Kihota“ na svim jezicima sveta pexels-photo-333304_cover 5 pravila ponašanja u knjižarama page_cover55 Neverovatna umetnost od starih knjiga · ·