kafa
PULS GRADA · zdravlje

Većini ljudi kafa nije samo neki napitak. Ona je nezaobilazni deo našeg buđenja, nešto bez čega ne možemo da zamislimo svoj dan. A nauka kaže da je šoljica kafe dnevno dobra za nas.

Neko pije kafu sam, to je vreme za nju/njega. Neko ovaj crni napitak pije u krugu porodice, i to je vreme za druženje. Kako god bilo, kafa čini dobro našem telu. U prvih deset minuta, kafa diže pristisak. Dvaedest minuta nakon popijene kafe mnogo bolje se fokusiramo. Posle pola sata telo počinje da proizvodi više adrenalina. Nakon toga se podiže i nivo seratonina. A to da je kafa odličan diuretik, to smo već znali. Efekti jedne šoljice kafe se osete u telu i do 6 sati nakon njenog ispijanja. I zaista su sjajni. Dakle, kafa je čarobni napitak. A evo šta se sve dogodi nakon što popijete jednu šoljicu ovog crnog napitka.

poljubac Benefiti poljupca nazdravlje Koliko godina života provedemo mamurni? doručak Stručnjaci otkrivaju da hrana može pomoći ljudima koji se bore sa depresijom jutro Predlozi kako da započnete svoj dan što pozitivnije ·