15115110-28266310-328309-2-0-cover1
U VAZDUHU · flešbek

Reći da se stvari menjaju tokom vremena je truizam koji je izlišno ponavljati. Ipak, iako nam se čini da su pojave sa kojima se susrećemo danas specifične za naše vreme, to nije baš tako. Naime, mnoge od njih imaju svoju preteču u istoriji ljudskog roda i mada su pojavno izgledale drugačije, suština je bila ista.

Internet portal Bright Side je pokušao da na šaljiv način prikaže ovaj fenomen uporednim fotografijama prošlosti i sadašnjosti. Pogledajte kako to izgleda u tekstu koji sledi.

Ako mislite da nas nove tehnologije čine antisocijalnim obratite pažnju na sledeće slike. Sve je identično kao danas, samo što umesto novina, gledamo u pametne telefone.

Činjenica je da smo oduvek tražili distrakciju od posla i drugih obaveza. Jojo, rubikova kocka ili fidžet spiner, potpuno je svejedno.

Selfi ispred ogledala nije izum naše generacije. Kao što vidite, dame su se fotografisale na ovaj način pre više od 100 godina.

Dokaz da se i moda nije mnogo promenila možete videti na sledećem uporednom prikazu devojaka u 19. i 21. veka. Odeća koja naglašava ženske obline je i tada bila u trendu.

Jučerašnja jednostavnost se danas prodaje (skupo) kao inovativni dizajn, što se da videti na primeru ove mrežaste torbe.

Političari se menjaju, ali odlazeći i dolazeći predsednici uvek imaju isti izraz lica.

Ljudi i dalje komuniciraju simbolima, samo ih sada imamo mnogo više. Neki bi rekli i višak.

Mačke su i dalje predmet našeg obožavanja. To se sugrno neće nikada promeniti!

Lipci - crrteži na pećini Lipci: Praistorijska galerija na otvorenom pagecover Viseći kavezi za bebe su nekada bili veliki hit u Londonu 5184cover Umro je čovek koji je sprečio nuklearni rat pagecover Ples sa smrću: Lepe žene u zagrljaju kostura ·