Najbolje pesme u 2015.
KULTURA · muzika

Kraj godine i liste popisa najboljih i najgorih, i onih koji su kod publike prošli sjajno, i onih nešto malo manje srećnih. Mnogo je pesama obojilo ovu 2015. godinu, ali pravo je pitanje koje ćete pesme vi pamtiti iz godine koja se bliži svome kraju. Možda ćete se radovati svaki put kada tu stvar čujete na radiju, možda ćete u sebi reći – eh, to je bilo one godine, a možda će Nova godina uspešno izbrisati sva prethodna sećanja i ostaviti prostora za nova muzička postignuća.

Pogledajte koje ćemo pesme mi pamtiti iz 2015. godine:

10. KingYears & Years

Britanski elektro-pop trio nalazi se u samom vrhu na muzičkim top listama par evropskih zemalja. House himna, kako neki zovu ovu stvar seća na davne ’90-te godine, i zabavu po diskotekama.

9. YogaJanelle Monáe and Jidenna

Neobičan spoj drevne indijske tradicije i modernog seksipila koji podrazumeva grejače, helanke i trikoe!

8. Hot BlingDrake

Zvanična himna svih onih koji prate aktivnosti svojih bivših na Facebooku ili Instagramu.

7. Let It HappenTame Impala

Treći album australijskog benda, predstavlja pravo hipi putovanje, kroz vizuelno i zvukovno. Od instrumenata i neobičnih zvukova čućete svašta, a od onoga što ćete videti, i kako ćete doživeti, zavisi i koliko dugo će vam ostati u sećanju ova neobična muzička poslastica.

6. DisappointingJohn Grant Ft. Tracey Thorn

Synth-pop groznica i indie melodija za one koji vole i Grantov vokal i sjajnu Thornovu. Udruženi u nečemu što je moglo biti i više popularno, da je samo malo manje eksperimentalno…

5. The HillsThe Weeknd

Jedan od najmračnijih muzičkih spotova ove godine, prikazuje autora i muzičara Abela Tesfayea, kako izlazi iz zapaljenih kola. Vokal i bas linije su u ovoj pesmi pohvaljeni odmah po njenom objavljivanju, ali šta vi o tom sudu mislite, neka ostane za moguću raspravu u krugu najbližih prijatelja.

4. When We Were YoungAdele

Nije lako ostariti, to već i vrapci znaju, ali napisati pesmu koja o tome govori bez suvišne patetike neće baš svima poći od ruke. Nema mesta za suze, svaki dan je nova priča – vaše je da ga iskoristite, sa ili bez nove pesme još uvek mlađane Adele!

3. Want To Want MeJason Derulo

Pop hit i čuveni umiksovani glas tako da zvuči kao da je vaš računar upravo propevao. Top liste su poludele za zgođušnim Jasonom, a vi ste ovu stvar čuli najmanje 100 puta do sada, od tržnog centra do pekare, i tako redom, gde god da zakoračite. Niste vi krivi što vas je na kraju ipak pobedio ovaj klasičan synth ritam, sto puta izgovorena laž postaje istina!

2. TiltedChristine and The Queens

Héloïse Letissier peva na francuskom, o identitetima i potrazi za onim pravim, onim koji će nam najbolje pristajati, kako se to sve vama čini, možda je vreme da se zapitate…

1. Flesh Without BloodGrimes

Claire Boucher sve radi sama. Nema tima stručnjaka koji piše hitove, nema onih koji joj pomažu da se obuče, da nešto odsvira ili da peva. Ona ume da zabrlja, ali u svetu gde se insistira da sve bude savršeno Claireine frljoke umeju da zasijaju kao pravi biser.


Kontrola Bend Lollobrigida ima novi singl – pogledajte spot za pesmu “Kontrola” YU Grupa proslaviće 45 godina čistog rokenrola koncertom 17. decembra u beogradskoj Hali sportova YU Grupa slavi 45 godina od osnivanja u Hali sportova Hladno pivo Koncert Hladnog Piva u Beogradu Exit Adventure Sutra počinje prodaja ulaznica za Exit i Sea Dance festival · · · ·