plemena
U VAZDUHU · svet

U Amazoniji je otkriveno pleme koje živi u potpunoj izolaciji od ostatka sveta. Fotograf Ricardo Stuckert je leteo preko Amazonije i Brazila i naišao je na neobičnu scenu. Otkiro je pleme u Amazoniji koje nije imalo nikakav kontakt sa spoljnim svetom i do sada niko nije znao za njihovo postojanje.

Ko bi rekao da ćemo u 21. veku imati uvid u autohtoni neolitski način života u kojem preovladavaju koplja, lukovi i strele! A prema podacima organizacije Survival International širom sveta ima bar 100 netakutih plemena koja žive. A dokazi iz Brazila su neverovatni! U nedirnutom predelu Amazonije, blizu granice sa Peruom, fotograf Ricardo Stuckert je slučajno otkrio pleme slično indijanskom koje živi na način kao naši preci pre 20 hiljada godina.

Do otkrića je fotograf došao tako što je helikopter u kom je leteo zbog oluje morao da promeni smer. Tako su i nastale fotografije pripadnika plemena u primitivnoj odeći i sa primitivnim oružjem. Stručnjaci kažu da je to isto pleme koje je već uhvaćeno jednom na fotografiji 2008. godine.

Dakle, u Amazoniji živi pleme koje nema dodira sa civilizacijom, a smatra se da u Brazilu i Peruu ima bar još 80 ovakvih plemena.

Pleme u AmazonijiOtvori galeriju
mapa Ikonografici turističkih atrakcija sveta japan U Japanu se kupaju u crnom vinu, kafi i zelenom čaju sahara Sneg u Sahari prvi put posle 37 godina evropa 45 godina terorističkih napada u Evropi · ·