Fontana vina (foto; Fontana-Birra)
PULS GRADA · gastro

Italija prosto odiše stvarima i mestima koje morate posetiti. Koliko istorije, koliko umetnosti, preko Rima do Milana, koliko lepote u svakom seocetu ove prelepe zemlje. A sad je regija Abruco dobila nešto što verovatno želite da posetite.

Nedavno je lokalni vinograd instalirao fontanu koja sipa vino umesto vode. Najbolji deo je- sve je potpuno besplatno, samo treba poneti flašu sa sobom. Fonatana se nalazi u gradu Caldari di Ortona, urađena je po dizajnu arhitekte Roccoa Valentina, a sve je to u blizini čuvenog puta hodočasnika Cammino di San Tommaso.

Vlasnici vinograda se nadaju da će fontana postati mesto okupljanja hodočasnika i ljubitelja vina, i već upozoravaju da ovo nije mesto za pijance. Fontana će raditi 24 časa, i svako može da okusi vino, ali očigledno je da vlasnici vinograda ne nameravaju da budu tu za (lokalne) pijance.

Ribella humus Najzdraviji namaz na svetu i na domaćim trpezama IMG-20160921-WA0008 19 grams: Mesto gde je svako zrno kafe važno pizza Kako da uparite pizzu i vino? cover Dekadentna jesen: Kestenje sa čokoladom i konjakom · ·