the-pink-panther-1653920_1280-1000x500
U VAZDUHU · svet

Koliko puta vam je prošlo kroz glavu da ne možete izaći sa prijateljima na piće jer se plašite da će vas to onesposobiti za rad narednog dana. Znate već kako to ide, pođete na jedno piće, a na kraju završite raspoloženi i veseli, a kući odlazite tek nakon što svane. Ko nakon takve večeri može da ustane i ujutro pođe na posao?

Upravo iz tih razloga u Londonu je u okviru jedne kompanije odlučeno da se sa dosadašnjom praksom, prema kojoj je besmisleno da uzimate bolovanje onda kada ste se samo malo zapili sa prijateljima, što pre prestane! Ali kako će oni to onda rešiti?

Ideja je da u ovom londonskom preduzeću svi oni kojima se desi da se prethodno veče zapiju sa društvom, naredno jutro svojim šefovima pošalju jedan od tri sledeća emotikona: „pivo“, „bolestan smajli“ ili „muzika“. Na taj način će šifrovanu poruku razumeti i vaš pretpostavljeni, i neće biti potrebe za lažima, ili otvaranjem bespotrebnog bolovanja.

Mamurluk može da bude zbilja neprijatan, ali zaposleni u ovom preduzeću dobijaju mogućnost izbora, i to ne jednom već 4 puta godišnje! U pitanju je preduzeće koje posluje na polju muzike, pa verujemo da su i ove pijanke makar delimično povezane sa poslovnim obavezama. Jer ova firma ne želi da svojim zaposlenima oduzima mogućnost da uživaju u kvalitetnoj londonskoj muzičkoj sceni, upravo zato da bi bolje razumeli posao kojim se i sami bave!


pexels-photo-371900_cover Zašto je plava najpopularnija boja na svetu michelangelo-71282_1280-1000x500 Švedski milijarder poklanja 5 miliona dolara ako nađete rešenje za… pageburning Burning Man: Fotografije sa najluđeg festivala na svetu cover www.ethnicseattle.com Najčudnija sujeverja širom sveta · · · · ·