auto
PULS GRADA · auto

U Napulju se na 45 metara pod zemljom nalazi zanimljiva grobnica. Umesto skeleta i nadgrobnih spomenika u njoj će vas dočekati i automobili stari više od 60 godina koji su tu zapečaćeni u vreme Drugog svetskog rata i nedavno su otkriveni.

Napulj jeste poznat po svojim tunelima, oni su iskopavani vekovima. Trebalo je da služe za bekstva kraljeva, kao rudnici, u slučaju revolucije kao mesto za skrivanje, ali su vremenom napušteni i tokom Drugog svetskog rata su služili za skrivanje tokom bombardovanja grada.

Dakle, sada sa napuljskih plaža nećete gledati samo Vezuv već ćete i pod tlom grada naći čudnu grobnicu. Zbog Drugog svetskog rata, ljudi su u tunelima koji se protežu većim delom grada krili svoje omiljene dvotočkaše i četvorotočkaše. Takođe, ovde se nalaze i modeli sa početka dvadesetog veka jer su gradske vlasti 1930. godine odlučile da u nikada završenim tunelima skladište zaplenjena i nezakonito stečena vozila. Ipak je Napulj bio mafijaški grad. Pedesetih godina prošlog veka tunel u kom su bila vozila je zapečaćen, zajedno sa svojim sadržajem unutra. Geolozi su sasvim slučajno otkrili grobnicu automobila 2005. godine. Sve prostorije su ostale netaknute, iako je Napulj bio jedan od najviše bombardovanih gradova u Drugom svetskom ratu (čak 380 puta).

Grobnica automobila u NapuljuOtvori galeriju
auto Njihovi automobili su najoriginalniji Renault avantura Iconic festival moments: Put kroz vreme sa Renault Crossoverima Renault Crossover Renault Crossover: Recept za neočekivanu festivalsku avanturu Policijski automobili Kakve automobile voze policajci širom sveta · ·