radost
U VAZDUHU · urban flash

Skoro svi se osećamo anksiozno u toku dana. Zaboravljamo da je život kratak i da oko nas postoje stvari kojima možemo da se radujemo. Naši zahtevi za materijalnom sigurnošću nas stalno teraju da brinemo, stalno pokušavamo da zaradimo još novca.

Postoji nekoliko stvari koje bi svako mogao da uradi u toku dana i da pokuša bar malo da se opusti.

Svuda oko nas su lepe sitnice. Sada će i proleće i priroda počinje da se budi. Mirisi postaju lepi. Kupite cveće povremeno, osvežiće vam prostor. Uživajte u mirisu kafe. Pridržite nekom vrata lifta. Javite se prijatelju kog niste dugo čuli.

Dopustite sebi povremeno i besmislenu zabavu. Idite na karaoke. Ne mislite da je sve besmisleno, pokušajte da nađete ventil za opuštanje. Možete pokušati sa plivanjem. Ili pronađite ekipu za kartanje.

Ne težite ka savršenstvu. Radite najbolje što možete, ali nemojte sebe kažnjavati ako stvari nisu savršene. Ili svi konci nisu u vašim rukama. Oslobodite se pritiska da sve mora biti urađeno do perfekcionizma. Morate odvajati bitno od nebitnog.

Pronađite hobi. Ovo je lakše nego što mislite, a potpuno opušta. Naš mozak zaista voli da uči nove stvari, i već posle prvih trenutaka ćete osetiti benefite uživanja u hobiju. Takođe, ako idete sa još nekim ljudima, možete ostvariti i nova prijateljstva, i poboljšati društveni život. Nemojte svaki dan provoditi uz televizijski program.

Ne preispitujte svaku svoju odluku. Ako ste je doneli, ostanite uz nju. Naravno, uvek sve može drugačije, ali preterano razmišljanje o stvarima koje se neće desiti ili se nisu desile samo vas zabrinjava i stvara osećaj anksioznosti.

deca Naš život sa 30 godina bib Ove reklame i natpise ne možete da promašite kašnj Uvek kasnite? To je zapravo sasvim u redu put Putovanja čine ljude srećnijim nego materijalno bogatstvo ·