Praznicna-akcija-FB knjige
PULS GRADA · shopping

Praznici su uvek sinonim za porodična okupljanja i druženje sa prijateljima, a svemu tome posebnu draž da kada goste oduševite nekim kulinarskim specijalitetom za koji vam, pri odlasku i pozdravljanju na vratima, ispod glasa traže recept.

Za ovu Novu godinu okušajte se u izazovima najčuvenijih svetskih kuvara: Lorejn Paskal, Gordona Remzija, Rudolfa van Vina ili Entonija Bordejna.

Bilo da želite da vam praznični sto krase atraktivni kapkejkovi jednog od najomiljenijih televizijskih kuvara kod nas; da se okušate kao Bordejnov šegrt u receptima proslavljene braserije „Les Halles“; ili – pak – vodite računa o liniji pa ćete pripremati ukusne, zdrave i lake obroke neodoljive Lorejn ili „paklenog kuvara“ Remzija: sve to možete pronaći u Mascom Store-u u Čumiću ili u online prodavnici, mascom.rs.

Pored kuvara, na prazničnom popustu je još preko pedeset naslova tako da je ovo idealna prilika da kupite i novogodišnje poklone i rešite dva problema: šta će biti na stolu i šta će biti ispod jelke.

LOREJN PASKAL: Brzi sladoled od banane

LOREJN SAVETUJE: Jednostavnost i minimalan trud uložen u pravljenje nečeg tako ukusnog, to je neobjašnjivo! Ako volite banane, obožavaćete i ovaj sladoled koji se ekstremno lako pravi. Banane moraju da odstoje u zamrzivaču, ali sve drugo je gotovo za tren oka.

6 velikih, zrelih banana za serviranje

4 kašičice prženih lešnika, pekana ili badema (po želji)

Dobar prstohvat mlevenog cimeta (po želji)

Šačica svežih listića nane (po želji)

Ogulite banane i isecite ih na komade debljine 2 cm. Stavite ih u plastičnu posudu (pogodnu za zamrzivač), poklopite i stavite u zamrzivač na 3-4 sata da se stvrdnu. Čim se banane zamrznu, prespite ih u blender i meljite nekoliko trenutaka. U početku ne izgleda obećavajuće jer banane prvo počnu da udaraju o zid blendera, ali postepeno će od njih nastati ujednačen i gust krem. Gusti sladoled od banane! Prespite u četiri činije za serviranje, pospite prženim orašastim plodovima, cimetom i/ili nanom, ako želite, pa odmah poslužite.

Analogni zvuk za digitalnu generaciju

Kada pogledate filmove iz, recimo, osamdesetih godina prošlih veka, videćete kako su ljudi zamišljali „futurističku“ 2017.godinu: leteći automobili, roboti umesto kućnih pomoćnica i mikročipovi ugrađeni u telo umesto telefona. Neka od predviđanja su se ostvarila ( vidi pod AI, VR, AR… i ostale skraćenice čija nerazumljivost je jednaka njihovoj inovativnosti).

Međutim, ono što niko nije mogao da predvidi je bilo da će veliki comeback doživeti tehnologija upravo iz prošlog veka. Među „milenijalcima“ su sve popularniji stari kasetofoni, vokmeni, fiksni telefoni sa brojčanicama „na okretanje“ a posedovanje nekog od ovih „rariteta“ gotovo je prestižnije od posedovanja najnovijeg iPhone-a.

Posebno mesto u celoj ovoj „retro maniji“ zauzimaju gramofoni; više nisu rezervisani za okorele audiofile već su sve popularnije i među mlađom generacijom. Jedan od takvih je i prenosivi „Crosley Executive Turntable“, uređaj koji spolja izgleda kao starinski koferčić ( u atraktivnim bojama) , ali kada ga otvorite možete da uživate u zvuku gramofonskih ploča. Neke od karakteristika ovog „gramofona“ su: NP6 igla, , tri brzine puštanja ploča (33 1/3, 45 i 78 obrtaja u minuti), možete puštati ploče veličine 7“, 10“ i 12“, ugrađeni zvučnici ali i jack za slušalice a uz pomoć RCA izlaza možete ga povezati i na sopstveni sistem zvučnika. Mali ustupak digitalnoj generaciji je Bluetooth konekcija koja omogućava da svoju „muzičku biblioteku“ sa telefona slušate preko gramofona.

Ipak, vinil vam nudi da osetite muziku umesto da je samo slušate zato odaberite svoj gramofon i prepustite se „retro atmosferi“.

Ada Mall Stižu novi brendovi sa Ada Mall šoping centrom Lisca fashion Alegra Elegancija oblina u Lisca varijanti Intersport_Miodrag-mitja-Bogdanovic-1607cover Sportska oprema za trendsetere Humanitarna aukcija Nezaboravni prvi rođendan Tike Shopa · · · · ·