djordje-balasevic-2012-web2.jpg
KULTURA · muzika

Najveći balkanski kantautor svih vremena Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja. Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu. Za ovaj, ujedno i najveći dosadašnji Balaševićev koncert u Srbiji, ulaznice će bit

Najveći balkanski kantautor svih vremena Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja.

Veliki koncert Đorđa Balaševića na Kalemegdanuimg-djordje-balasevic-2012-(web).jpg

Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu. Za ovaj, ujedno i najveći dosadašnji Balaševićev koncert u Srbiji, ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka u 9 ujutro širom Srbije i celog regiona na blagajnama Eventima po cenama već od 1990 i 2590 dinara za parter 1 i 2, te 3200 dinara za svega 2000 ulaznica u Fan pitu ispred bine! Cene ulaznica za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.

Balašević koncert najavljuje simboličnim sloganom „Osmeh se vratio u Beograd“, a ujedno biće to prvi koncert u glavnom gradu Srbije sa Panonskom mornaricom, njegovim bendom kojeg pored veštog sviranja karakterišu i elegantni beli mornarski kostimi. Višedecenijsku tradiciju rasprodatih koncerata u Sava centru, posle dužeg vremena, popularni „Panonski mornar“ zameniće u Beogradu sa istorijskom lokacijom otvorenog platoa ispod bedema Beogradske tvrđave, u neposrednoj blizini Dunava.

Balaševićevu biografiju najbolje opisuju njegove bezvremenske pesme sa do sada objavljenih 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma. Pored učešća u domaćim serijama „Specijalna redakcija“, „Vojnici“, „Pop Ćira i pop Spira“ i „Panonski mornar“, publici je predstavio i četiri svoje knjige „Tri posleratna druga“, „I život ide dalje (sve dalje odavde)…“, „Dodir svile“ i „Jedan od onih života“. Film „Kao rani mraz“, koji je režirao prema prethodno opevanoj priči o Vasi Ladačkom, sa Radetom Šerbedžijom, Danielom Kovačevićem i njegovom ćerkom Jovanom, premijerno je prikazan 2010. godine, da bi ga u narednih godinu dana pogledale desetine hiljada ljudi širom Srbije i cele bivše Jugoslavije na specijalnim i uvek rasprodatim projekcijama.

Prošle godine, objavljene su nove pesme „Berba ’59“, „Ljubav ne pobeđuje“ i „Osmeh se vratio u grad“, ona po čijem naslovu je nazvan i veliki, po mnogo čemu posebni, beogradski koncert, 24. maja, na velikom kalemegadskom parku između tvrđave i Dunava.


hugh-cornwell1.jpg Hju Kornvel na Long Night festivalu marinap.jpg Denis&Denis u Mikser hausu 7. marta
Oscar Mulero
28. nov
KULTURA · muzika

Jedno od najvećih imena španske, ali i svetske muzičke scene, istaknuti tehno DJ i producent sa karijerom od 20 godina, vlasnik nekoliko etiketa i multitalentovani elektronski muzičar Oscar Mulero ovog petka, 28. novembra, nastupa u beogradskoj „tehno katedrali“ – klubu Drugstore!

Oscar Mulero važi za jednog od tehnički najveštijih DJeva na svetu, u Drugstore-u će raditi na tri gramofona, a takođe je tražio i dodatne monitore i ozvučenje kako bi u punom kapacitetu prikazao zbog čega uživa toliko poštovanje među klaberima i ljubiteljima elejtronske muzike širom sveta.

Provetravanje Provetravanje u Beogradu: Darkwood dub, Plejboj, Eva Braun i Sinestezija u Magacinu Depo Svetlana Zaharova Metropoliten i Boljšolj u bioskopu Cineplexx
Pesme koje su u poslednjem trenutku ispale iz kombinacije
KULTURA · muzika

Odbijanje se dogodi svakome makar jednom u životu – odbila vas je osoba koja vam se sviđala, odbili su vas u banci kada ste želeli da podignete kredit, odbili su vašu molbu za ovo i ono. Ipak, običnim, radnim ljudima, čini se da slavni imaju toliko privilegovan položaj da se njima ništa slično ne može desiti, ali stvari nisu sasvim onakve kakvima se čine…

Aleksandra Dragosavac large photo Mladi muzički talenti: Aleksandra Dragosavac Objavljen je singl za film "Fifty Shades of Grey" Objavljen je singl za film "Fifty Shades of Grey"
Objavljen je singl za film "Fifty Shades of Grey"
KULTURA · muzika

Pesma „Haunted“ je nova stvar sa Beyoncenog novog albuma, koja se do sada javljala samo u tizeru i trejleru za film „Fifty Shades of Grey“, i za koji će svakako biti uzeta kada bude nastajao saundtrack. Singl je deo serije od 14 videa koji je tokom prethodne noći Beyonce postavila na svoj Vevo kanal, a za razliku od nekih prethodnih, ovaj je mazan, seksi i pomalo strašan. U prilično očekivanoj atmosferi SM i sličnih sadržaja urađen je ovaj spot koji bi u svakom trenutku trebalo i mogao da vas podseti na film čiju premijeru očekujemo 14. februara 2015.

Najbolji omoti albuma Najbolji omoti albuma za 2014. godinu Martin Scorsese - rediteljski džuboks Martin Scorsese: Džuboks rediteljskog genija
Najbolji omoti albuma
KULTURA · muzika

Približava se kraj godine a tada je sve češće u medijima zastupljeno klasično sumiranje utisaka, bilo da je reč o ekonomiji, politici ili umetnosti. Na kraju svake godine renomirani muzički časopisi i radio stanice prave svoje liste top deset singlova, albuma i slično, a mi smo za vas pripremili najbolje omote albuma koji su izašli u 2014. godini. Naravno, ukoliko se do kraja novembra ili u decembru pojave neka nova i sjajna dizajnersko-umetnička rešenja mi ćemo našu listu dopuniti, a do tada uživajte u najboljima zaključno sa danom današnjim.

Martin Scorsese - rediteljski džuboks Martin Scorsese: Džuboks rediteljskog genija Bijelo Dugme Muzička recenzija: Bijelo Dugme „Box Set De Luxe‟
Martin Scorsese - rediteljski džuboks
KULTURA · muzika

Scorsese je američki filmski režiser i dobitnik Oskara, ali su njegovi filmovi toliko kultni, da je nemoguće opisati njegov doprinos istoriji kinematografije u samo jednoj rečenici. Teme identiteta italijanskih doseljenika u SAD, katolički koncept krivice i iskupljenja, mačizam, nasilje i muzika ostaju zauvek prepoznatljiva, gotovo opšta mesta njegove filmske poetike.

Bijelo Dugme Muzička recenzija: Bijelo Dugme „Box Set De Luxe‟ Provetravanje Provetravanje u Beogradu: Darkwood dub, Plejboj, Eva Braun i Sinestezija u Magacinu Depo
Provetravanje
22. nov
KULTURA · muzika

U subotu, 22. novembra Odličan Hrčak organizuje drugi jednodnevni festival Provetravanje u Beogradu. Kao provereno dobar prostor za održavanje muzičkih manifestacija, i ovog puta, domaćin Festivala biće Magacin Depo u Travničkoj 3.

Provetravanje je trajna akcija koncertne agencije Odličan Hrčak koja, osim kulturnog osvežavanja gradova dokazanim imenima domaće scene, promoviše i mlade neafirmisane bendove.

Tako će se posetiocima drugog beogradskog Provetravanja uz Darkwood dub, Plejboj i Eva Braun, predstaviti i beogradski sastav Sinestezija.

Roni Sajz u Beogradu Legenda Roni Sajz stiže u Beograd Trio Guarnerius Veče dobre energije u Guarneriusu
Svetlana Zaharova
22. nov
KULTURA · muzika

Sve ljubitelje alternativnog sadržaja u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center ovog vikenda očekuje prava poslastica. Direktan prenos opere „Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija, je zakazan za subotu, 22. novembar od 19 časova, dok nas snimak baleta „Faraonova kći“ očekuje u nedelju, 23. novembar od 16 časova.

U fenomenalnoj produkciji Metropolitena ove nedelje stiže Rosinijeva klasična komedija koja sadrži neke od najpoznatijih melodija svih vremena. Za dirigentskom palicom opere „Seviljski berberin“ je Mišel Marioti, Izabel Leonarda tumači ulogu impulsivne Rozine, dok Lorensa Brovnlija možemo pogledati kao njen plamen zavere i Kristofera Maltmana kao beskrajno snalažljivog i šarmantnog berberina Figara.

Roni Sajz u Beogradu Legenda Roni Sajz stiže u Beograd Ramomci Proslava 40 godina od osnivanja Ramonesa uz grupu RAMOMCI u Božidaracu
Ramomci
21. nov
KULTURA · muzika

U petak, 21. novembra, Vračar Rocks festival će zajedno sa Beograđanima obeležiti 40 godina od osnivanja ,,najvećeg malog benda na svetu“, grupe Ramones!

Probrani repertoar jednog od najuticajnijih bendova u istoriji rokenrola koji je ostavio značajan trag i na domaću muzičku scenu, u CZK Božidarac izvešće supergrupa koju su osnovali članovi poznatih beogradskih bendova – RAMOMCI!

Četiri Ramomka koja su se do sada ,,skrivala“ u zidinama Bigza, kultnim pesmama Ramones-a daće jak autorski pečat, a sirova energija koju će ,,isporučiti“ sa scene Božidarca, još uvek nije viđena na Vračar Rocks festivalu!

Trio Guarnerius Veče dobre energije u Guarneriusu Alan Ficpatrik Alan Ficpatrik u Hangaru kod Luke Beograd - vodimo vas na ovu žurku!