djordje-balasevic-2012-web2.jpg
KULTURA · muzika

Najveći balkanski kantautor svih vremena Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja. Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu. Za ovaj, ujedno i najveći dosadašnji Balaševićev koncert u Srbiji, ulaznice će bit

Najveći balkanski kantautor svih vremena Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja.

Veliki koncert Đorđa Balaševića na Kalemegdanuimg-djordje-balasevic-2012-(web).jpg

Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu. Za ovaj, ujedno i najveći dosadašnji Balaševićev koncert u Srbiji, ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka u 9 ujutro širom Srbije i celog regiona na blagajnama Eventima po cenama već od 1990 i 2590 dinara za parter 1 i 2, te 3200 dinara za svega 2000 ulaznica u Fan pitu ispred bine! Cene ulaznica za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.

Balašević koncert najavljuje simboličnim sloganom „Osmeh se vratio u Beograd“, a ujedno biće to prvi koncert u glavnom gradu Srbije sa Panonskom mornaricom, njegovim bendom kojeg pored veštog sviranja karakterišu i elegantni beli mornarski kostimi. Višedecenijsku tradiciju rasprodatih koncerata u Sava centru, posle dužeg vremena, popularni „Panonski mornar“ zameniće u Beogradu sa istorijskom lokacijom otvorenog platoa ispod bedema Beogradske tvrđave, u neposrednoj blizini Dunava.

Balaševićevu biografiju najbolje opisuju njegove bezvremenske pesme sa do sada objavljenih 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma. Pored učešća u domaćim serijama „Specijalna redakcija“, „Vojnici“, „Pop Ćira i pop Spira“ i „Panonski mornar“, publici je predstavio i četiri svoje knjige „Tri posleratna druga“, „I život ide dalje (sve dalje odavde)…“, „Dodir svile“ i „Jedan od onih života“. Film „Kao rani mraz“, koji je režirao prema prethodno opevanoj priči o Vasi Ladačkom, sa Radetom Šerbedžijom, Danielom Kovačevićem i njegovom ćerkom Jovanom, premijerno je prikazan 2010. godine, da bi ga u narednih godinu dana pogledale desetine hiljada ljudi širom Srbije i cele bivše Jugoslavije na specijalnim i uvek rasprodatim projekcijama.

Prošle godine, objavljene su nove pesme „Berba ’59“, „Ljubav ne pobeđuje“ i „Osmeh se vratio u grad“, ona po čijem naslovu je nazvan i veliki, po mnogo čemu posebni, beogradski koncert, 24. maja, na velikom kalemegadskom parku između tvrđave i Dunava.hugh-cornwell1.jpg Hju Kornvel na Long Night festivalu marinap.jpg Denis&Denis u Mikser hausu 7. marta
The Hidden Cameras
2. okt
KULTURA · muzika

Kanadski indie-pop bend The Hidden Cameras, predvođen Joelom Gibbom, nastupa u četvrtak 2. oktobra u Kulturnom centru Grad. Trenutno na evropskoj turneji, ova grupa će beogradskoj publici predstaviti svoj poslednji album „Age“ koji je odlično prihvaćen kako kod publike, tako i kod kritičara. Uvek energični i jedinstveni nastupi su zaštitni znak benda koji je ove godine izbacio svoj šesti album.

Osnovan 2001. godine, bend Hidden Cameras je svojim nastupima oblikovao muzičku scenu u Torontu, koja u tom trenutku kao da nije ni postojala. Tokom čitave karijere,  svojim karakterističnim i energičnim nastupima ispituje religiju i slavi seksualnost.

Lokalnu podršku čini bend Nahty, iz Niša, koji će se po prvi put predstaviti beodradskoj publici.

Metropoliten opera
KULTURA · muzika

Nova sezona uživo prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra na velikom platnu. Gledaoci će treću godinu zaredom, a po prvi put u novom bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, imati priliku da iz bioskopskih fotelja u visokoj rezoluciji uživaju u alternativnom sadržaju prestižnih svetskih teatara.

Prodavnice ploča u Beogradu Prodavnice ploča u Beogradu Metropoliten opera Treća sezona opera i baleta samo u bioskopu Cineplexx
Prodavnice ploča u Beogradu
KULTURA · muzika

U Beogradu ploče možete kupiti u prodavnicama diskova, antikvarnicama, kod uličnih prodavaca, na pijacama i buvljacima, ali su se po kvalitetu ponude do sada izdvojile tri lokacije – Leila, Pinball Wizard i Yugovinil. Svaka od njih je drugačija i zadovoljava različite potrebe, zavisi samo šta tražite.

Metropoliten opera Treća sezona opera i baleta samo u bioskopu Cineplexx Ana Ćurčin & Dukat Vodimo vas na koncertni vikend u Gradu: Ana Ćurčin & Dukat/Lemolo
Metropoliten opera
KULTURA · muzika

Na održanoj konferenciji za novinare, predstavljena je nova sezona uživo prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra na velikom platnu. Gledaoci će treću godinu zaredom, a po prvi put u novom bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, imati priliku da iz bioskopskih fotelja u visokoj rezoluciji uživaju u alternativnom sadržaju prestižnih svetskih teatara.

Ana Ćurčin & Dukat Vodimo vas na koncertni vikend u Gradu: Ana Ćurčin & Dukat/Lemolo Plasido Domingo Kralj opere Plasido Domingo po prvi put u Kombank Areni 8. decembra
Ana Ćurčin & Dukat
26. sep
KULTURA · muzika

Jesenja sezona u Gradu već je započeta dobrim koncertima, a nastavlja se svirkama na kojima se predstavljaju zvezde domaće scene i mlade nade svetske scene. U petak 26. septembra već stalni gosti Kc Grada Ana i Dukat obeležiće i početak koncertne jeseni. Već sutradan u subotu 27. septembra nas očekuju i dve gošće iz Sijetla, dream pop duo Lemolo.

Plasido Domingo
KULTURA · muzika

Nazivaju ga kraljem opere, istinskim renesansnim čovekom muzike i najvećim operskim umetnikom savremenog doba sa razlogom! Maestro Plasido Domingo, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri ima 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije u istoriji opere!

Bruce Springsteen Srećan rođendan Gazda! – Bruce Springsteen napunio 65 godina Il Divo Večeras: Koncert grupe Il Divo
Il Divo
24. sep
KULTURA · muzika

Klasična crossover grupa Il Divo, koja je oborila sve rekorde prodaje i ima više od 26 miliona prodatih albuma, nastupiće u beogradskoj Kombank Areni, što će biti treći nastup popularnog kvarteta u Srbiji. Na novu turneju kreću kako bi promovisali šesti album „A Musical Affair“, svoju prvu kompilaciju pesama iz brodvejskih mjuzikala. Lea Salonga, nagrađivana pevačica i glumica filipinskog porekla, glas Diznijevih princeza, pridružiće se grupi na svetskoj turneji.

Herbie Hancock
KULTURA · muzika

Jedan od najvećih džez muzičara svih vremena Herbie Hancock, održaće veliki koncert 27. novembra u beogradskom Sava centru. Koncert jednog od najistaknutijih muzičara današnjice biće prilika da publici uživo predstavi neke od najprepoznatljivijih džez tema, uz numere sa kojima je osvojio 14 Grammy nagrada uz brojna druga priznanja tokom karijere duge preko pola veka. Ulaznice će biti puštene u prodaju od srede 24. septembra putem prodajne mreže Eventim širom Srbije i celog regiona. Cene ulaznica i dodatni detalji o koncertu biće ubrzo objavljeni.

Artistička Radna Akcija Muzičko podsećanje: Razni izvođači „ARA – Artistička Radna Akcija‟ Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom