yt
U VAZDUHU · tech/web

YouTube je pokrenut 15. februara 2005. godine. Od tada, uništava sve pred sobom. Danas, samo 12 godina kasnije, ova platforma dnevno beleži milijardu sati pregleda. Teško da niste bili svesni veličine i značaja ovog kanala, ali da li ste znali da je baš ovoliko moćan?

Ako bismo zamislili da se svi sadržaji koji trenutno postoje na YouTube-u emituju takoreći u komadu, trebalo bi nam 100 hiljada godina da sve pregledamo! Ne treba zaboraviti poređenja samo da su pre 100 hiljada godina naši su preci migrirali iz Afrike, proizvodili kameno oruđe i šetali sa mamutima. A danas, se milijardu sati sadržaja dnevno pregleda na YouTube-u. Bilo bi zanimljivo statistički uporediti koliko se dnevno sadržaja aplouduje (zakači) na istu ovu platformu, ali čini se da ni taj broj svakako nije malecan.

Pa šta je novi izazov za YouTube? Sada se želi produžiti vreme gledanja sadržaja. Ono što nas kod zaposlenih na ovoj platformi ne iznenađuje jeste želja da se smanji broj preskakanja reklama na početku svakog videa. Plašimo se da je ovaj cilj praktično nedostižan, jer nas kada gledamo nešto na YouTube-u, ne samo da ne zanimaju pelene ili kreme za podmlađivanje, nego nas i nerviraju!

YouTube u brojkama:

Broj korisnika je 1,3 milijarde.
Prosečno svaki korisnik potroši 40 minuta dnevno na YouTube-u.
Broj sati video materijala postavljenog na YouTube svakog minuta je 300…
Preko 10 hiljada YouTube klipova ima više od milijardu pregleda.
38 odsto korisnika su žene, 62 odsto muškarci.
Više od polovine pregleda vrši se preko mobilnih telefona!

kanye Women Interrupted: Aplikacija koja pokazuje koliko muškarac tokom razgovora prekida ženu coversamsunggalaxy Samsung predstavio Galaxy XCover 4 coveralcatela3 Alcatel A3 je namenjen mladima coverhuawei Upoznajte P10: Idealna kombinacija tehnologije i umetnosti · ·