Muškarci i žene
U VAZDUHU · urban flash

Po sto i prvi put i zauvek isto pitanje: Šta je ono što žene žele i vole kod muškaraca? Tokom decenija mnogo je puta nauka pokušala da da valjani odgovor, i često su takvi odgovori bili najbliži sledećem: „smisao za humor, dubok novčanik, savršen fizički izgled….“

Međutim, iako nije sporno da žena gledajući zgodnog muškarca oseća kako u njoj raste želja da mu pripada, i da ga upravo zbog dobre fizičke građe poželi, ipak će odabrati jednog drugog momka i to onog koji poseduje osobinu koja nije fizičke prirode!

Ne mora da joj skida zvezde s neba, niti da bude zabavan kao klovn, još manje da bude bogat kao šeik. Prema rezultatima nedavno završenog istraživanja, momak altruista pobeđuje u trci osvajanja najlepše žene, takozvane alfe ženke i to bez ikakve muke. Svaka žena momka humanog i požrtvovanog baš zbog tih njegovih osobina odabira kao posebnog i najvrednijeg!

Istraživanje je sproveo University of Worcester, i konkretno profesor Daniel Farrelly piše o rezultatima tog istraživanja ističući kako je evoluciona psihologija kriva za ovakvu rešenost žena. Za dugotrajne veze, kaže Daniel, žena bira altruistu, i to čak i onda kada od dve fotografije treba da odabere onu na kojoj je jedan muškarac san snova, dok je drugi fizički mnogo manje privlačan ali je evidentno da njegova konkretna osobina dolazi do izražaja! Pitate se kako su ispitanice zaključile da je muškarac altruista. Tako što su na fotografijama takvi muškarci prikazivani u okruženju gde su aktivno učestvovali u pomoći. Žene bi tokom razgovora sa naučnicima isticale kako bi zgodne i mišićave birale samo za „seks na jedno veče“ dok bi one druge, takozvane altruiste i humanitarce, uvek pre odabrale za vezu i brak!

Roštilj sa društvom Kako da kuvanje sa prijateljima pretvorite u ludu zabavu? pagecover Pravio je selfi svakog dana od 12. godine do venčanja robot-serving-ice-creamcover Reklama za sladoled od koje ćete imati noćne more pexels-photo-171296cover 5 teških istina koje moramo da prihvatimo ako želimo da budemo srećni · · ·