Escape room
U VAZDUHU · grad

U vreme velikih brzina i stalnih promena u svim životnim sferama naš grad uspeva da ostane u centru novih trendova. Jedan od njih je relativno novi vid zabave poznat pod nazivom „real-life Room Escape“ ili igra bekstva iz sobe. Ova timska igra je postala globalni hit u poslednjih nekoliko godina.

Beograd trenutno broji više od 30 različitih soba, a prve su se pojavile pre par godina. Svaka predstavlja miks pronalaženja skrivenih tragova, rešavanja logičkih izazova – i sve to pod pritiskom ograničenog vremena. Teme soba se razlikuju, svaki scenario je jedinstven, zadaci se ne ponavljaju. Kombinacija specijalnih efekata i posebne scenografije vam daje nezaboravan doživljaj.

Beograđani polako postaju „zavisni“ od eskejpa i koriste svaku priliku – bilo da je to rođendan, timbilding, romantičan izlazak ili jednostavno drugačiji provod sa društvom – da se nađu zaključani u četiri zida predavši svoju sudbinu u ruke gejm mastera. Najhrabriji organizuju čak i veridbe.

Njihove razloge za ljubav prema eskejpu je lako objasniti. Pored mogućnosti da zaborave na svakodnevicu i da zarone u novu realnost, igrači dobijaju šansu da se oprobaju u drugačijim ulogama i potpuno novim okolnostima u kojima se inače ne bi našli. Ipak najveća prednost ove igre jeste što u vreme totalne dominacije Interneta i virtuelne realnosti ona uspeva da nas vrati druženju „uživo“ sa našim prijateljima, kolegama, porodicama, a takve emocije nemaju alternativu. Sa ciljem da Room Escape igra postane još popularnija, pre godinu i po dana je osnovano udruženje soba Escape Club. Više informacija o konceptu i pravilima igre, o postojećim temama, ali i o specijalnim ponudama i promocijama pruža vam zvaničan sajt .

Projekat - Zakopčaj me selotejpom neXt trend: Izložba “Zakopčaj me selotejpom” whisky-glass-wallpaper-3 Prvi sajam viskija u Beogradu top roštiljska i safalafa Cveće zla: Gastronomski hedonizam za svačiji ukus Grand Black and Easy Ne propustite prvu jutarnju kafu!