coverzonaind
PULS GRADA · gastro

Uvek u potrazi za najboljom šoljicom svima omiljenog kafenog napitka, i u neumornom traženju prijatnih mesta za opuštanje, druženje i razmišljanje, naišli smo na Zonu Industriale. Ako želite da svaki dan sjajno započnete i u istom tom stilu završite, saznajte zašto bi ovaj caffe-bar mogao postati vaše omiljeno prebivalište.

Zona Industriale pokrenuta je na proleće 2014. godine, a glavni motiv za otvaranje ovog caffe-bara bila je želja da se postigne socijalna platforma koja će animirati kulturni građanski stalež, koji bi se okupljao i uživao uz kvalitetnu kafu u srcu Vračara.

Naziv Zona Industriale direktno je inspirisan industrijskim dizajnom, a sa idejom da je svakodnevica u Beogradu postala kao jedna industrijska zona, u kojoj uprkos dinamici življenja uvek može da se uživa u boljoj kafi i prijatnijoj atmosferi.

Kada je enterijer u pitanju, dominira industrijski stil, te spoj modernog i jednostavnog. Akcenat je na miksu komfora i praktičnosti, sa specifičnim detaljima poput saobraćajnih znakova i francuskih ključeva, a sve radi cilja postizanja atmosfere gde svako može da se opusti uz džez muziku i sveže prženu kafu.

Ono što obavezno morate da probate u Zoni Industriale je kafa, koja je isključivo sveže pržena i 100% arabica. Ukoliko ste ljubitelj jačeg ukusa, preporuka je kafa iz Kolumbije koja obiluje citrusnim notama. A ukoliko volite umereniji i suptilniji ukus, onda je za vas idealan kapućino kao obavezni must try.

Zona Industriale pruža celokupno iskustvo, a posebno se ponose činjenicom da imaju veliki broj stalnih gostiju, jer je atmosfera takva da su svi uvek dobrodošli. Studenti, mladi poslovni ljudi, iskusni starosedeoci Beograda, animatorka avangardnih stripova, komšinica sa svojim maltezerom. Jednom rečju, kulturni i pozitivni ljudi naše prestonice.

Kafa je važan deo naše svakodnevice, i zato je neophodno da svaka šoljica bude posebna. Postoje mnoga pravila kod pripreme kvalitetnog napitka koja su obavezna rutina osoblja Zone Industriale.

lego Lego burger: Šta je sad to? kašika Kašika Goûte: Prste da poližeš čokolada Savršena jestiva čoko igračka 15391248_1701924106787682_2855751813009371985_o_cover Quorum Fine Wine & Dine: Idealan gastro izbor u Novom Sadu · · ·