Istorija
13. dec
PULS GRADA · gastro

Svetski poznati kulinarski mag, Gil Hovav iz Izraela, održaće neobično predavanje o najpoznatijem izraelskom tradicionalnom specijalitetu – humusu u KC Gradu 13. decembra sa početkom od 19h. Ovo će biti jedinstvena prilika da se svim čulima upoznate sa istorijom ovog bliskoistočnog specijaliteta. Kroz mini kulinarski vremeplov imaćete priliku da saznate više o istorijskim korenima ovog ukusnog namaza od leblebija, ali i da degustirate humus koji je za ovu priliku pripremio Gil Hovav lično.

Gil Hovav je vodeći izraelski gastronomski novinar i poznato TV lice. Potiče iz jedne od najcenjenijih jevrejskih porodica. Sam Gil je istaknutom karijerom u sferi novinarstva, izdavaštva, televizije, odigrao značajnu ulogu u oživljavanju izraelske kuhinje i promena koje su se poslednjih godine desile u Izraelu, transformišući zemlju koja se oslanjala na osnovnu, tradicionalnu hranu u gurmansku naciju.

do
Braće Krsmanović 4
Kulturni centar Grad
besplatno
Događaj na Facebooku

Gil je sa 24. godine počeo karijeru kritičara hrane u restoranima, da bi nastavio kao urednik vodećih novina i kao producent i voditelj najgledanijih televizijskih emisija o hrani i kulinarstvu.

Objavio je tri bestselera, romane koji se svaki na svoj način bave bogatom istorijom njegove porodice, otkrivajući uz sjajan humor i emocije Jerusalim njegovog detinjstva koji više ne postoji. Njegov četvrti roman Dvadesetčetiri vrata objavljen je u aprilu 2015. godine i vrlo brzo se našao na vrhu liste najprodavanijih knjiga u Izraelu.

Trenutno, Gil je okupiran radom u svojoj produkcijskoj i izdavačkoj kući Toad Communications i vođenjem radio emisije o restoranima u Izraelu. U okviru poslednjih dvadeset epizoda njegove televizijske emisije Hrana za um intervjuisao je dobitnike Nobelove nagrade, uključujući Džona Neša, Elija Vizela, Danijela Kanemana, Erika Kandela i mnoge druge.


Made in Italy 24. novembar 2017. Nedelja italijanske kuhinje u Beogradu pivocover 7. oktobar 2017. Novosadski festival zanatskog piva Ko voli 30. septembar 2017. Dedinje Open Market: Pravo mesto za ljubitelje domaćih delikatesa DSC_1422cover 23. septembar 2017. Cubo Fest: Gastro festival u Novom Sadu · ·