NV_PRESSPICS_Alexforge-3
24. jun
KULTURA · muzika

Iz evropske prestonice romatike i šansona dolaze miljenici beogradske publike. Čuveni francuski bosa-nova sastav „Nouvelle Vague“, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album „I Could Be Happy“, nastupiće i u Beogradu, u organizaciji mlade produkcijske kuće „Muzička Cool Tura“.

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da „Nouvelle Vague“ u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred „Muzeja Jugoslavije“ Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno „Hajd parka“ i autentičnim zdanjem „Muzeja Jugoslavije“, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom „Muzeja Jugoslavije“, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio. Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta „Muzeja Jugoslavije“ pod nazivom „Leto u Muzeju“ u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Grupa „Nouvelle Vague“ je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije, Botićeva 6
Muzička Cool Tura
1490 rsd
Događaj na Facebooku

„Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. Godine 2002. Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division Love Will Tear Us Apart u bossa nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skovali za samo osam meseci, sebe smo nazvali Nouvelle Vague.., i to je cela priča!“ izjavio je Olivier Libaux.

Ostalo je istorija. Pesme poput : Just Can’t Get Enough (Depeche Mode), In a Manner of Speaking (Tuxedomoon), Guns of Brixton (The Clash), This Is Not a Love Song (Public Image Ltd), Ever fallen in love (Buzzcocks), Too Drunk to Fuck (Dead Kennedys), Marian (The Sisters of Mercy), Making Plans for Nigel (XTC), A Forest (The Cure), Teenage Kicks (The Undertones) čine samo deo opusa senzacionalne i uzavrele set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

Od 13. maja prodaja karata po promotivnoj ceni na svim mestima Eventima.

Muzička Cool Tura je mlada produkcijska kuća koja pokreće istoimeni serijal događaja namenjenih publici sa istančanim muzičkim ukusom, i ozbiljnijim očekivanjima kada su u pitanju produkcijski standardi i ukupan koncertni doživljaj. Organizatori ambiciozno najavljuju da će njihov prvenac biti ubedljivo najlepši koncert benda Nouvelle Vague održan u Beogradu, a možda čak i na celoj turneji u okviru koje promovišu novi album i još jednom posećuju naš glavni grad.

170226_DARKO_024_C 15. jun 2017. Darko Rundek u junu nastupa na Tašu! Ministry Promo pic 2017 4. jun 2017. „Ministry“ prvi put pred beogradskom publikom Sara Renar 1. jun 2017. Sara Renar na otvaranju drugog „Dok’n’Ritam“ festivala VIZUAL-Web-Pic-2 25. maj 2017. Ko će sve nastupiti na „Mikser festivalu 2017″ · · · ·