City Magazine #150

PDF

Mnogo je polemika oko toga koliko tehnologije je prisutno u našim životima, koliko smo postali zavisni od nje, koliko vremena provodimo uz naše tehničke uređaje i kako se naša stvarnost iz realnog života premestila na ekrane. Interesantno mi je da se pitanje prisustva tableta i računara uvek postavlja kada je reč o deci, mnogo ređe kada je reč o odraslima. Nisam za to da se deci uskraćuje korišćenje tehnike. To je njihovo doba. Mi smo imali naše.

Trebaće im ta tehnika u životu, to je danas neophodan vid pismenosti. Uz pravilno usmeravanje, kao i u svemu ostalom, deci su na raspolaganju edukativne i logičke igrice za koje misim da su super. Ide mi na živce priča o tome kako je nekada bilo bolje. Bilo i prošlo. Slažem se da sve treba da ima meru, korišćenje računara i tableta dozirano kao što doziramo slatkiše, igru, fizičku aktivnost, san… Ničega previše nije u redu.

Šta je sa nama odraslima, koliko smo se mi izopačili upotrebom tehnike, zloupotrebljavajući je na sve strane? Eto, na primer, sa jedne strane imamo Teslu i Pupina (izložba u toku) koji su je upotrebili na najbolji mogući način i seriju Westworld (u toku prikazivanje) gde je upotrebljena na najgori mogući način. Nije do tehnologije, do nas je.

Izašao je novi broj City Magazina, a vi ga u PDF formatu možete preuzeti ovde.


City Gourmet jesen 2016 City Gourmet: Džentlmeni i put oko sveta 149. izdanje City Magazine # 149 City Magazine // Standard City Magazine 148 cover # 148 City Magazine // Praktičnost City Magazine #147 # 147 City Magazine ·