City Gourmet jesen 2016

PDF

Nedavno naiđem na tekst Mome Kapora pod nazivom „Mali priručnik za džentlmene“, gde vrlo precizno govori o tome šta razlikuje džentlmene od onih koji ne znaju za lepo vaspitanje i kulturne manire. Poseban deo odnosi se, naravno, na ponašanje u restoranu i pravila koja treba da se poštuju. To je bio i povod za našu temu u ovom Gourmetu, a to je bonton u restoranima.

Novi trendovi donose nove navike, ali ipak, neki red mora da se zna. Njih smatram opštom kulturom. Inače mislim da odnos prema hrani govori kakav je neko čovek (mada pažnju zaslužuje i teorija da o čoveku najbolje govori način parkiranja automobila – kako se parkiraš, takav si čovek). Mnogo se može reći o čoveku kad vidite kako jede, šta jede i kako je to spremljeno i posluženo.

Volim da deci dam neku namirnicu i gledam kako se ponašaju – koliko su

nepoverljivi, da li će probati, da li će se obradovati, da li su spremni na istraživanje. Možemo putovati širom sveta, a da ne maknemo od sopstvenog stola pripremajući hranu kao što to čine u različitim krajevima sveta. Potrebno je malo mašte i znanja, a mi vam u ovom broju Gourmeta dajemo pregršt ideja. Uživajte!

Naše novo izdanje City Gourmet je upravo objavljeno, preuzmite ga ovde i prelistajte odmah!


149. izdanje City Magazine # 149 City Magazine // Standard City Magazine 148 cover # 148 City Magazine // Praktičnost City Magazine #147 # 147 City Magazine City Magazine # 146 #146 City Magazine // Utisci ·