19149244_1798489300191131_7992006542409481447_ncover
PULS GRADA · gastro

Novo ime i koncept u ponudi najrasprostranjenijeg italijanskog specijaliteta itekako zavređuje preporuku. Samo ime upućuje da su u centru pažnje pice, ali posebne i sasvim drugačije. Počev od forme koja je četvrtasta, preko savršenog testa, pa do selekcije sastojaka, svaka od uzbudljivih kombinacija zaslužuje visoke ocene iako ih prate i nešto više cene od očekivanih, sasvim opravdane kvalitetnim sastojcima i celokupnim utiskom.

Testo se pravi od najkvalitetnijeg italijanskog brašna, a forma „pizza al taglio“ potekla je baš iz Rima. Način serviranja je na drvenim daskama, a svaka od pizza stiže topla i isečena na manje parčiće. Inspiracije nikako nije manjkalo, kao ni originalnih sastojaka poput taleđo sira, bresaola salame, buffalo mocarele ili smokava.

Amaretti Poslastičarnica Amaretti Italiano Bar: Vodimo vas na doručak pagecover Wok Republic: Intrigantna azijska kuhinja u centru grada
pagecover
PULS GRADA · gastro

Da je Francuska ulica naglo oživela u ponudi hrane dokaz je nedavno otvoreni Wok Republic lokal, tik iznad čuvenog Kluba književnika. Takođe, ovaj lokal je i odlična potvrda da fast food ne mora da bude junk i brz obrok, već i da na baš ovakvim mestima možete imati interesantan i originalan gastro doživljaj. Naravno, u pitanju je azijska kuhinja, okrenuta ka tajlandskim i vijetnamskim izvorima i uticajima koja na, ne predugom ali vrlo zanimljivom meniju, nudi niz intrigantnih kombinacija.

Enterijer je moderno i svedeno osmišljen, kroz veliki izlog možete pratiti pripremu hrane u wokovima, sam ambijent pruža alternativno urbani ugođaj, a jedina zamerka ide na činjenicu da se sve servira u ambalaži „za poneti“.

Nezaboravni ukusi Srbije Uskoro kreće Facebook serijal o nezaboravnim ukusima Srbije Smrznuto povrće Smrznuto povrće: Praktične prednosti
_MG_7912_cover
PULS GRADA · gastro

Restoran Prime nalazi se u okviru hotela Crowne Plaza Beograd i predstavlja najbolji način da upoznate modernu Srbiju kroz fine dining iskustvo. Članovi kulinarske ekipe posvećeni su tome da njihovi gosti probaju odabrane specijalitete tradicionalne srpske kuhinje pripremljene u skladu sa svetskim trendovima.

Uigrani tim kuvara, predvođen Chefom Milanom Maksimovićem i istaknutim gastro konsultantom, Chefom Komnenom Bakićem stara se o tome da svako jelo bude savršenog ukusa i izgleda. I sve u skladu sa sloganom „Eat Serbian Well“ koji je moto ovog restorana. Pravljenje sezonskih korekcija jelovnika je standard kako bi u svakom delu godine u restoranu bili posluživani obroci spremljeni od najsvežijih i najzdravijih sastojaka.

Eklr-25261_cover City letnja preporuka #20: Home Made ekleri 3. BITTER CHALENGE_cover City letnja preporuka #14: Kokteli sa Gorkim Listom
Galaxy: Creperia & More
PULS GRADA · gastro

Prvenstveno zamišljena kao „creperia“ koja će svojim gostima ponuditi neobično široku i raznovrsnu paletu slanih i slatkih kombinacija baziranu na palačinkama („krepama“/crepes) ova zavodljiva gastro galaksija zapravo osvaja na više nivoa uz proširenu ponudu.

Sam prostor interesantno je rešen na čak tri nivoa od kojih svaki ima svoje ambijentalne specifičnosti, tiha bašta idealna je za odmak od gradske gužve.

cover lino lada Kokos – ko voli ne može da odoli ART_8086 Amaretti Pasticceria Italiana
Pizza Bar Vračar
PULS GRADA · gastro

Uvek razigrani i neobični, drugačiji i svoji, kreatori Pizza Bar priče još jednom su smelo i vrlo kreativno iskoračili i to na svoj prepoznatljivo dopadljiv i skladan način. Ovog puta u pitanju je sasvim nova bašta, postavljena ispred nedavno otvorenog restorana na Vračaru, na početku Mutapove ulice, nadomak Hrama i Karađorđevog parka.

Sapore sladoledi Sapore sladoled: Provereni ukusi na novoj adresi GettyImages Čokolada sada može i da se šmrče
page_cover
PULS GRADA · gastro

Posvećena i mlada ekipa iz Fine Sushi restorana u Hadži Đerinoj ulici na Vračaru, u novu sezonu ulazi pojačana uzbudljivim ukusima tople japanske kuhinje. Mesto koje smo zavoleli zbog sjajnih rolnica, te finog miksa inovacije i tradicije, novim jelima otvara jednu novu dimenziju.

Naravno, za ulazak u topli svet magične japanske kuhinje nije bilo dileme šta biramo: bio je to bogat i sugestivan ramen Tokio style u kome je bilo sve ono što smo očekivali, u sjajnom balansu ukusa: dugo kuvana svinjska slanina, ramen nudle, povrće, sojine mladice, jaje…

IMG_2732_cover Tri dobra razloga zašto biramo organsku hranu shutterstock_638230030_COVER Leblebije – semenke koje čuvaju vitalnost
_DSC5170_cover
PULS GRADA · gastro

Ping Pong PAUZA otvorio je svoja vrata u svet azijske rapsodije ukusa u samom centru grada. U Kini i Japanu se velika pažnja posvećuje ukusu, mirisu i boji jela, kao i tome kako će ono biti pripremljeno i posluženo. Tamo je kuvanje vrsta umetnosti.

Vođeni upravo ovom idejom uz mnogo ljubavi prema autentičnim zalogajima i egzotičnoj kuhinji i kulturi Azije, Ping Pong PAUZA posvećen je pripremanju hrane po drevnoj, tradicionalnoj recepturi sa originalnim začinima, ali uz prilagođavanje ukusima koji su nam poznati i koji nam prijaju. Njihova kuhinja predstavlja putovanje kroz slatko-slane predele sa ljutim i začinjenim raskrsnicama koji nas vode do azijskih ukusnih predela.

cover 5 koktel II deo 5 koktela inspirisanih poznatim ženama (II deo) CPI_9327_cover Celer: Nacionalna kuhinja u modernom stilu
CPI_9327_cover
PULS GRADA · gastro

Vrlo prijatan, nenametljivo moderan dizajn novog restorana smeštenog u srcu gornjeg Dorćola predstavlja adekvatno okruženje za moderno čitanje nacionalne kulinarske tradicije. Gospodar Jovanova ulica, deo između Kneginje Ljubice i Dobračine, lokacija je gde se nalazi Celer.

Meni koji smisleno prati ceo sveden koncept baziran je na tradicionalnim jelima prezentovanim na nov način. Ukoliko ste u kraju u vreme doručka, ne propustite interesantne i bogate tortilje i sendviče sa nesvakidašnjim namazima, a ukoliko ste za ozbiljan obrok, on svakako mora početi srpskim sušijem.

Coffee Room Home Made Coffee Room: Vaši momenti! cover 5 koktela I deo 5 koktela inspirisanih poznatim ženama (I deo)
15621652_1099992030124022_9198283576065106937_n_cover
PULS GRADA · gastro

Osobeno ime, jedna pomalo izmaknuta lokacija, prestižne San Pellegrino nagrade koje imaju dva mlada šefa kuhinje koji su otvorili ovaj restoran, jela koja već u opisima na meniju daju nagoveštaj posebnog gastro doživljaja… Više nego inspirativna pozivnica za ovo posebno ime na beogradskoj gastro sceni. ‚

Enterijer je jednostavan, osmišljen tako da glavnu ulogu „preuzimaju“ kompozicije koje stižu na unikatnim tanjirima i u nestandardnim posudama. Niz koji nas je potpuno osvojio krenuo je od komadića svinjske kožice na kojoj je losos aromatizovan limunovom koricom i pastom od avokada.

pagecover Japanska kuhinja: Najbolje namirnice za goste Home Made Company_Sibirska torta Home Made Company: Sibirska torta
IMG_3066_cover
PULS GRADA · gastro

U neposrednoj blizini Hrama, u podnožju moderne poslovne zgrade na početku Mutapove ulice, ovih dana Pizza Bar se pojavljuje u svom prepoznatljivom, a opet novom izdanju. Ambijent je prostran i topao, atmosfera prijatna, a okosnica svega je originalna i zavodljiva ponuda na maštovitom meniju. Uz široku kartu pića koja pokriva svaki segment, od kafa i ceđenih sokova, do ponude piva i vina, jelovnik novog Pizza bara pažljivo je sročen tako da pruža sjajan užitak i kada je u pitanju doručak i kada je u pitanju lagani ili ozbiljan obrok, ili ako ste „samo“ za kolače.

Doručak se služi do 12 časova, a naši favoriti su Hashbrownies sa jajima i slaninom kao i ubedljiva kombinacija rendanog krompira pečenog na plotni sa puterom, čedar sirom i salsom od paradajza i luka. Na ovaj segment se nadovezuju i više nego moćni sendviči među kojima izdvajamo Pizza Bar Royal.

Dekoracija 1 Plazma Slana – Užitak za svaku priliku 16939488_1904543809781921_2893455041710183222_n_cover Vida: Oaza dobrih ukusa
16939488_1904543809781921_2893455041710183222_n_cover
PULS GRADA · gastro

Vrlo šarmantno novo mesto u Novom Sadu osvaja na prvi pogled i zavodi u svakom gutljaju i zalogaju. Sva u svetlim tonovima, sa puno zelenila i vrlo uspelim miksom modernih rešenja, Vida je istinsko osveženje na novosadskoj gastro sceni, i to u svakom pogledu.

Smešten na Detelinari, ovaj restoran je neobična i sasvim originalna oaza dobrih ukusa i dobre atmosfere. Osmišljen sa puno mašte i ljubavi, ovakav enterijer ima logičan nastavak na meniju koji i široko i vrlo kreativno pokriva paletu ukusa od ručno rađenih slanih i slatkih peciva bez aditiva, preko sendviča, salata i glavnih jela do nezaobilaznih poslastica. Sve se pravi u samom lokalu i taj „domaći ukus“ se itekako oseti na nepcima uz zanimljivu kartu kafa i pića sa koje smo probali sjajni Very Berry miks.

Enso - francuska kuhinja Enso restoran se predstavlja u sklopu Good France / Ukusi Francuske Nova koktel karta Square Nine: Nova koktel karta
IMG_4662_cover
PULS GRADA · gastro

Istok je jedno od onih novih mesta koja pokazuju da se Beograd približava svetskim metropolama. Ovaj restoran je i ambijentom i servisom izabrao pristup koji više naginje ka „street food“ utisku nego ka klasičnom restoranu, što je, po našem mišljenju, odlično rešenje za upoznavanje sa uzbudljivom i vijetnamskom kuhinjom u srcu Dorćola. Enterijer je sveden i prostran, osoblje ljubazno i ume da preporuči, a meni ne predug ali inspirativan za nove dolaske.

Početak pripada „manjim jelima“, koja dočaravaju spektar aroma i boja koje donosi ovdašnja kuhinja: sjajne letnje rolnice od pirinčanog papira sa nudlama, nanom, korijanderom… u jednoj od tri verzije (vegetarijanska, škampi, ramstek) u pratnji sosa od kikirikija i ribljeg sa limunom ili pak karakteristične buns (lepinjice) koje se spremaju na pari.

www.latimes.com Gladni Holivud: Šta se jelo nakon dodele Oskara Amaretti poslastičarnica Amaretti Pasticceria Italiana: Italijanski kutak na Vračaru
15391248_1701924106787682_2855751813009371985_o_cover
PULS GRADA · gastro

Da je Novi Sad sve zanimljivija gastro destinacija i mesto u kome se na originalan način prilazi svakom segmentu modernog ugostiteljstva, sjajan dokaz je restoran Quorum, nedavno otvoren u samom centru grada. Pozicioniran prekoputa znamenite Banovine, nadomak svih ključnih gradskih tokova, izmaknut je taman koliko treba da sačuva fini vojvođanski sporiji ritam kao idealnu podlogu za istinski užitak u autentičnim jelima i efektno sročenoj vinskoj karti.

Quorom je enterijerski zapravo kolaž od nekoliko celina koje se vešto nadovezuju, te je doživljaj jednako prijatan i ako ste došli samo na kafu i kolač ili čašu vina. Ako kao mi volite smelije poigravanje bojama i formama zaputite se u drugi deo lokala, a ne propustite da obiđete i neobično dizajniran donji nivo gde su pomoćne prostorije i kuhinja.

MK-3_cover Bistronomy asortiman_1 Ispeci pa reci: Poslastičarnica koja će vas ostaviti bez teksta
Ferdinand knedle ambijent cover
PULS GRADA · gastro

Sasvim originalna ideja, neobično ljupko i dopadljivo mesto i više nego ukusna selekcija pravih domaćih knedli, uz još nekoliko zanimljivih iznenađenja, čekaju vas na broju 58 ulice Gavrila Principa, nadomak Balkanske, gde se nalaze famozne Ferdinand knedle. Ime nije nimalo slučajno, za njega je zaslužan car Ferdinand koji je usred zime sa svog carskog trona zahtevao da dobije sveže knedle s voćem uz rečenicu: „Ja sam car i hoću knedle“, po kojoj je ušao u istoriju.

Mladi bračni par pun entuzijazma i mašte, uz totalnu posvećenost i pažnju poklonjenu svakoj knedli, kreirao je zavodljivu ponudu čija su okosnica knedle koje se prave po originalnoj recepturi, naravno, od krompira i s prezlama. Efektno servirane na specijalnoj drvenoj podlozi donose moćnu kombinaciju ukusa sa četiri sira i tartar-sosom u slanom, a u slatkom delu pravu rapsodiju ukusa.

IMG_1441 cover Iris: Originalan pristup balkanskoj kuhinji www.zojincarobnikutak.blogspot.rs Budite spremni i za Badnje veče i Božić
IMG_1441 cover
PULS GRADA · gastro

Restoran čije je nedavno otvaranje svakako jedan od ključnih gastro događaja godine na izmaku donosi vrlo hrabar, autentičan i originalan pristup svakoj namirnici i svakom sastojku, prezentaciji svakog jela i detalja, kao i samoj restoranskoj postavci.

Dakle, lokacija je neočekivana, Sarajevska ulica, a Iris je smešten na spratu, u salonskom stanu u zgradi pod zaštitom države, dok je radno vreme takođe nestandardno, obratite pažnju: radni dani su samo sreda, četvrtak i petak. Kad kročite u antre koji je jedini deo restorana gde je pušenje dozvoljeno i koji je svojevrsno okupljalište gostiju pre prelaska u deo za večeru/ručak, već tu osećate više nego prijatnu i srdačnu atmosferu kroz koji vas vodi ljubazno osoblje koje je istovremeno i pouzdan i šarmantan vodič kroz svaki zalogaj i gutljaj na ovdašnjem unikatnom gastro putovanju. A tema tog putovanja je Balkan, zapravo Nova Balkanska Kuhinja prezentovana kroz fascinantan degustacioni meni koji čini čak sedam gangova, od koji se jedan odvija u tri čina.

www.zojincarobnikutak.blogspot.rs Budite spremni i za Badnje veče i Božić Six colored cocktails in a row made with alcohol Kokteli: Prijatno praznično iznenađenje
IMG_3179-1
PULS GRADA · gastro

Novo mesto na u poslednje vreme popularnoj destinaciji beogradskih ugostitelja – na Vračaru, nedavno je otvoreno na uglu Nebojšine i Rankeove ulice. Zapravo, ovo ime nam je poznato iz Nušićeve ulice gde se ovaj restoran nekada nalazio, dok je sada u prostoru koje je restauriran i pretvoren u interesantno mesto na dva nivoa sa neobičnom baštom na spratu.

Koncipiran kao Cafe, Food & More, Korto je zanimljiv kao izbor za svako doba dana od predaha za kafu i kolač, do izbora sasvim ozbiljnih jela atraktivno prezentovanih.

CLove cover Chips & Love: Originalna brza hrana na bazi krompira image05 Cubo: Bogatstvo ukusa u Novom Sadu