IMG_3179-1
PULS GRADA · gastro

Novo mesto na u poslednje vreme popularnoj destinaciji beogradskih ugostitelja – na Vračaru, nedavno je otvoreno na uglu Nebojšine i Rankeove ulice. Zapravo, ovo ime nam je poznato iz Nušićeve ulice gde se ovaj restoran nekada nalazio, dok je sada u prostoru koje je restauriran i pretvoren u interesantno mesto na dva nivoa sa neobičnom baštom na spratu.

Koncipiran kao Cafe, Food & More, Korto je zanimljiv kao izbor za svako doba dana od predaha za kafu i kolač, do izbora sasvim ozbiljnih jela atraktivno prezentovanih.

Korto
Nebojšina 31
Beograd
069/690-014
Pon - čet: 08:00 - 24:00
Pet: 08:00 - 01:00
Sub: 10:00 - 01:00
Ned: 11:00 - 24:00

O tome svedoči i meni koji otvara nekoliko opcija za doručak poput poširanih jaja sa pršutom na tostiranom ražanom hlebu, slede potaži od pečuraka i zelenih tikvica, pa zapečene paprike punjene ramstekom, a onda ozbiljna selekcija: odličan burger u domaćoj zemički spremljen po specijalnoj recepturi, interesantan „Kazahstanski ramstek“, ljutkasta kajdžun piletina sa tri vrste sosa, te pileća saltimboka sa wedgies krompirom i za kraj domaća baklava. Mesto koje je sasvim izmenilo jedan ugao i dalo svoj gastro ugao gledanja na savremenu kuhinju.

CLove cover Chips & Love: Originalna brza hrana na bazi krompira image05 Cubo: Bogatstvo ukusa u Novom Sadu _DSC4306 Restoran Iris: Redizajn balkanske kuhinje mc Koja jela McDonald’s širom sveta krije? · · ·