15621652_1099992030124022_9198283576065106937_n_cover
PULS GRADA · gastro

Osobeno ime, jedna pomalo izmaknuta lokacija, prestižne San Pellegrino nagrade koje imaju dva mlada šefa kuhinje koji su otvorili ovaj restoran, jela koja već u opisima na meniju daju nagoveštaj posebnog gastro doživljaja… Više nego inspirativna pozivnica za ovo posebno ime na beogradskoj gastro sceni. ‚

Enterijer je jednostavan, osmišljen tako da glavnu ulogu „preuzimaju“ kompozicije koje stižu na unikatnim tanjirima i u nestandardnim posudama. Niz koji nas je potpuno osvojio krenuo je od komadića svinjske kožice na kojoj je losos aromatizovan limunovom koricom i pastom od avokada.

Oxalis
Neznanog junaka 47
Beograd
068/5220-590
Pon - sub: 14:00 - 23:00
Ned: 13:00 - 22:00

Potaž od čičoke s komadićima svinjskog srca stiže uz preliv od braon putera koji stvara savršenu slano-slatku alhemiju, dok je žumance pripremano na 60 stepeni na podlozi od dimljenog belrgrader sira sa slaninom. Među glavnim jelima, mangulica na pireu od praziluka u pratnji grilovanog prokelja, uz hlepčiće od krompira i maslinovog ulja, kao i jagnjetina kuvana u crnom čaju (Lapsang Souchong) svedoče kako i koliko se u Oxalisu smelo, promišlja na temu svake namirnice.

Na tom tragu je i potpuno senzacionalna poslastica „šumske njoke“, koja spaja nekoliko ukusa (čokolada, estragon, maline, žumance). Ovo je jedno od onih mesta koje pomera granice, obavezno okusite kako i koliko.

pagecover Japanska kuhinja: Najbolje namirnice za goste Home Made Company_Sibirska torta Home Made Company: Sibirska torta Vinarija IN Uživajte u savršenom vinu u vreme praznika Crowne Plaza Hotel Uskršnji branč u Crowne Plaza Hotelu · · ·