Pizza Bar Vračar
PULS GRADA · gastro

Uvek razigrani i neobični, drugačiji i svoji, kreatori Pizza Bar priče još jednom su smelo i vrlo kreativno iskoračili i to na svoj prepoznatljivo dopadljiv i skladan način. Ovog puta u pitanju je sasvim nova bašta, postavljena ispred nedavno otvorenog restorana na Vračaru, na početku Mutapove ulice, nadomak Hrama i Karađorđevog parka.

Pizza Bar
Mutapova 5-7
Beograd
011 404 1555
Pon - ned: 8:00 - 24:00

Interesantno dizajnirana, senovita i ušuškana, sva u prirodnim materijalima, ova bašta daje sasvim novu dimenziju i ovom mestu i ovom kutku grada, čineći da se osećate jednako prijatno bilo da ste došli samo na kafu i kolače, na druženje sa prijateljima, poslovni sastanak ili ste poželeli da (pr)overite novitete na meniju.

A kad smo kod njih, celu priču oko nove bašte, prati i nov meni na kome su neke sasvim nove kombinacije koje, uz favorite koje smo oduvek voleli, pružaju niz razloga da baš ova bašta bude vaše omiljeno mesto ovog leta… Za početak ozbiljnijeg obroka i fino letnje osveženje tu je chicken ginger soup sa raviolima sa pilećim mesom i prepeličjim jajetom, a među salatama ne propustite sjajnu letnju light opciju sa kinoom, mladim lukom, prženim bademom i halumijem ili pak Nica salatu sa grilovanom svežom tunom sa mladom boranijom.

Pasta & rižoto odeljak donosi interesantnu kombinaciju dimljene piletine sa artičokama i pestom, a rižoto takođe intrigantnu kombinaciju krema od graška i lososa, kao i verziju sa šumskim pečurkama (vrganji, lisičarke, panjevčice, šitake, šampinjoni). Mesni deo je na (n)ovoj lokaciji posebno podstaknut Josper pećnicom koja donosi sočne i moćne ukuse, a njih svakako potražite među nekim od novih jela kao što su rebra Vigo, u medu i soja sosu servirana sa kineskim povrćem i kumara čipsom, Ribeye stek ili Andaluzijski ražnjić sa atraktivnim izborom mesa. U ovom delu pojavljuju se i bakalar i losos u sosu od kokosa, kao i paleta boja u kojoj su pohovani bakalar u crnoj panadi sa pireom od roze krompira uz tartar sos, te svinjski file Montbard sa bri sirom, tortiljom od krompira i lovačkim sosom.

Kao i u dizajnu i ambijentu bašte, možda i ponajveći iskorak Pizza Bar pravi upravo u segmentu sa picama. Ovog puta su to dve nove, a itekako zanimljive i naprosto neodoljive kombinacije: Breasola koja stiže sa istoimenom čuvenom italijanskom pršutom, ali i sa karamelizovanim lukom, krem sirom sa limunom i listićima badema kao lucidno ukrštanje aroma i boja, a sa druge strane ništa manje zavodljiva Siena na kojoj su sir i šunka, artičoke i ljubičasti luk, kapar i pinjoli, pesto sos. Kao i uvek kad je u pitanju Pizza Bar, bez obzira na lokaciju i godišnje doba, sačuvajte mesta za deserte. Mi smo se zasladili nežnim tartom od jagoda prhkog testa, idealan letnji izbor je magična Krema katalana sa aromom pomorandže uz koju stižu i makaronsi, a tu se nezaobilaznih „hiljadu listića“, terin od čokolade, „Calimero“ čokoladno jaje, gianduja-lime cake, sufle… Sve u svemu, savim savršena oaza i sasvim čudesna bašta u sred užurbanog i vrelog grada…

Sapore sladoledi Sapore sladoled: Provereni ukusi na novoj adresi GettyImages Čokolada sada može i da se šmrče prezentovanahrana Neobično prezentovani obroci u restoranima širom sveta Ovsene Kase PRINT_cover Čarobna jutra · · · ·