DSC_0047
KULTURA · film/TV

Premijerom filma “Ana Karenjina, sećanja Vronskog”, zakazane za sutra u 20h u Dvorani Kulturnog centra, počinje bioskopski život spektakularne, epske priče o velikoj ljubavi. Veliko interesovanje brojnih gledalaca potvrđuje i potpuno rasprodata sala Dvorane Kulturnog centra za premijerno prikazivanje.

Film, koji je pripreman i sniman četiri godine, pokazaće svu veličinu ruske kinematografije i veličanstvenu ljubavnu priču koja je i danas inspiracija mnogima, pa i slavnom reditelju Karenu Šahnazarovu koji će povodom premijere biti gost Beograda.

Za mene beogradska premijera ima veliki značaj, a i sam Beograd je, po mom mišljenju, jako važan grad za svakog ruskog režisera”, istakao je reditelj pred dolazak u Beograd.

Radnja filma Ana Karenjina, sećanja Vronskog odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne  bolnice spašava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom. Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasio život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice.

“Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine”. Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost, i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Anu Karenjinu i Vronskog igraju Elizaveta BoyarskyaKirill Grebenshchikov.

Film Ana Karenjina, sećanja Vronskog, od sutra će se naći na redovnom  repertoaru preko 40 bioskopa.

Comedy Fest Drugi Comedy Fest od 18. do 22. oktobra Božanski poredak Slobodna Zona: Šta nas čeka na ovogodišnjem festivalu? Blejd raner 2049 Filmska kritika: „Blejd raner 2049“ lep na oko, ali ne dira dušu i srce Film "Finska krv, švedsko srce" Revija filmova „Finska u fokusu“