STRATTON_LD_D1_0041_cover
KULTURA · film/TV

Novo filmsko ostvarenje, akcija „Straton“ od 3. avgusta naći će se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji. Baziran je na prvoj od osam novela autora Dankana Falkonera, bivšeg člana britanskih specijalnih jedinica. Glavnu ulogu u ovoj akciji igra Dominic Cooper koji je zamenio Henrija Cavilla nakon njegovog odustajanja u poslednjem trenutku zbog izmena u scenariju koje mu se nisu dopale.

Coopera pamtimo po ulogama u filmovima Captain America, Warcraft i Need for speed, a ovog puta gledamo ga u potpuno drugačijoj priči i to kao specijalnog agenta Britanske kraljevske mornarice Džona Stratona koji u saradnji sa Irskom obaveštajnom službom otkriva međunarodnu terorističku mrežu. U filmu igraju i Tom Felton, Connie Nielsen i Gemma Chan.

Reditelj Simon West, poznat po filmovima Con air, The Expendables 2, Lara Croft-Tomb Raider, veliki je fan Džejmsa Bonda što ga je i podstaklo na stvaranje priče o novom heroju. “Bond je jedini Britanski akcioni heroj, institucija, ali bio nam je potreban još jedan. Straton je suprotan Bondu. Realniji je, prljaviji, ali prizemniji I jednako zanimljiv“, rekao je West o Stratonu.

GLOW TV show 2017_cover City letnja preporuka #9: Serija „GLOW“ Atomska_plavusa_SBgr1_cover City letnja preporuka #6: Film „Atomska plavuša“ Sam Shepard Top 5: Uloge po kojima ćemo pamtiti Sama Sheparda SUBURBICON Matt Damon u trejleru za novi film Georgea Clooneyija „Suburbicon“ · ·