amabrush-toothbrush-designboom-04
U VAZDUHU · tech/web

Stomatolozi preporučuju da peremo zube najmanje 2 minuta svako jutro i veče. Mada ovo deluje kao malo utrošenog vremena, nije nam svejedno kada žurimo na posao ili jedva čekamo da se stropoštamo u krevet nakon napornog dana. Na našu sreću, pojavila se inovacija i u ovom domenu, pa je sada pred nama nova automatska „četkica“ Amabrush, čiji proizvođači obećavaju savršeno čiste zube za svega 10 sekundi.

Amabrush izgleda kao sportski štitnik za zube. Napravljena je od savitljivog materijala koji je dovoljno mekan da ne ošteti desni, ali i dovoljno tvrd kako bi u potpunosti očistio zube.

Uređaj se pali jednostavnim pritiskom na dugme, nakon čega on vibrira oko vaših zuba, istovremeno ispuštajući pastu mikro kanalima iz specijalne kapsule. Posle upotrebe može se oprati vodom, kao i obična četkica.

Inžinjeri koji su radili na proizvodu malo više od tri godine tvrde da Amabrush ne samo što štedi vreme, nego je i mnogo bolje sredstvo za pranje zuba od standardnih četkica. Po njihovoj računici, za 120 sekundi pranja 32 zuba kod odraslih ljudi, standardna četkica čisti svaku njihovu površinu u proseku 1,25 sekundi (svaki zub ima tri površine), dok ih Amabrush sve čisti jednako za samo 10 sekundi. To znači da se svaka površina zuba čisti 8 puta duže nego običnim četkicama, a ukupan proces pranja je čak 12 puta brži!

Amabrush radi na baterije koje bez punjenja traju oko dve nedelje, ili 28 pranja zuba. Kapsula sa pastom za zube se menja svakih mesec dana, dok je silikonski deo koji se stavlja u usta preporučljivo ne koristiti duže od šest meseci.

Ovaj proizvod još uvek nije masovno dostupan, ali svoj primerak možete naručiti preko Kickstarter platforme na ovoj adresi.

Ružica Vrdoljak Ličina, Lars Schmidt, Tomo Ricov, Predrag Grubić, Nikola... 10. Weekend Media Festival Young computer programmer at a startup company Programiranjem može da se bavi svako tb TetraBin: Kada bacanje smeća postane zabavno the-toothpaste-squeezer_cover 5 savršenih proizvoda za lenje ljude · · ·