tmg-facebook_social_cover
KULTURA · film/TV

Ako ste se ikada pitali kako bi izgledala emisija o pripremanju hrane da je režira Quentin Tarantino, sada imate priliku da pogledate nešto najbliže tome. U pitanju je svojevrsna parodija na kratke video recepte koji se dele na društvenim mrežama, s tim da je ovom slučaju njihov autor David Ma odlučio da uradi omaž svom omiljenom režiseru Quentinu Tarantinu, ali i još nekim drugima.

Kao recept najprikladniji estetici Tarantinovih filmova, Ma je izabrao špagete sa ćuftama u paradajz sosu. Neće vam biti teško da pretpostavite da sos treba da aludira na krv, koja ne oskudeva u filmskim ostvarenjima poznatog režisera. Autor klipa je očigledno najviše bio inspirisan Kill Bill filmovima, pa tako možemo čuti muziku iz njih, paleta boja je ista (žuta i crvena su prominentne), a tu su i usporeni snimci i naglo zumiranje. Ne treba, naravno, zaboraviti i korišćenje noža u stilu baratanja mačem glavne junjakinje filma, Beatrix Kiddo (Neveste).

Ako vam se dopada ovaj zabavan video, možete pogledati još tri komada u istom stilu, posvećenih radovima trojice velikana režije: Wesa Andersona, Alfonsa Cuoarona i Michaela Baya.


Blejd Raner 2049. „Blejd Raner 2049″ stiže u bioskope 5. oktobra! Vukovar Film Festival Vukovar Film Festival: Destinacija autohtonog glamura Kratak i dirljiv film o životu i smrti Kratak i dirljiv film o životu i smrti $_cover Little Evil: Nova urnebesna komedija Netflix-a · · · · · ·