album
KULTURA · muzika

Kao naglašeno urbani i kulturi i savremenim trendovima posvećen medij, City Magazine pokreće godišnje nagrade sa ciljem da se vrate kriterijumi vrednosti u savremenoj srpskoj kulturnoj i kreativnoj sferi. Žiri sastavljen od članova redakcije City Magazina predložio je 10 nominovanih za ovu nagradu. Svi posetioci sajta City Magazina mogu da glasaju za svoje favorite od 9. februara. Prvi krug glasanja traje do 15. februara u ponoć. Nakon toga pet najbolje plasiranih ulazi u drugi krug koji se završava 22. februara u ponoć.

Glasanje je završeno.

Glasaj za najbolji album:

Hvala vam što ste glasali ! Ostavite svoj email za nagradnu igru! 

[knews_form id=3]

Dodela prvih nagrada za najvrednija dostignuća u 2014. godini biće održana u četvrtak, 26. februara 2015. godine.

Pobednik u ovoj kategoriji dobija nagradu od 50.000 dinara. Predstavljamo vam nominovane u kategoriji Najbolji album:

Marčelo – Napet šou

Peti album jednog od vodećih regionalnih hip hopera dokazuje da je Marčelo položio ispit zrelosti, a prateća knjiga pored predstavljanja svih uključenih u stvaranje albuma Napet šou, proširuje društveni angažman pesama sa albuma. Njena višestruka izdanja pokazuju da je ekipa povukla spretan poslovni potez, no ono što je važnije je da su se muzički horizonti Marka i Filtera proširili sa žestine gitarskog roka devedesetih na umešno komponovane jazzy kompozicije preko kojih Marčelo nastavlja misiju popravljanja omladine.

Hornsman Coyote & Soulcraft – Hornsman Coyote & Soulcraft

Izvrstan presek najagilnijeg reggae muzičara sa ovih prostora donosi 14 pesama uglavnom rasutih po izdanjima objavljenim od 2007. naovamo, potvrđujući Kojota kao jednu od vodećih figura roots reggae-a u ovom delu sveta. Uz nepogrešivu pratnju grupe Soulcraft, sastavljene od muzičara i prijatelja iz zemlje i sveta, ova uživo snimljena kompilacija koliko podvlači crtu pod dosadašnjim delovanjem Kojota u ovom žanru, toliko svedoči o novoj kreativnoj snazi jednog od najvitalnijih muzičara poteklih iz romantičnih devedesetih.

Kanda kodža i Nebojša – Volja za noć

Ispod briljantno dizajniranog omota nalazi se 11 novih kompozicija neumornih predvodnika domaće scene. Sa pomalo neočekivano izmenjenim zvukom u pravcu snažnijeg rokenrol izraza, ova petorka i dalje stvara pesme koje odišu Beogradom kakvom se nadamo. Protest, zapitanost, rezignacija, ljubav i svetlost se ukrštaju uverljivije u odnosu na prethona ostvarenja, a jedina pesma sa nekada prisutnijom rege osećajnošću, komad Siroti Ani i Bo, izdvaja se kao jedan od vrhunskih dometa domaće produkcije u 2014.


licnost City Awards 2014: Digitalna ličnost godine umetnik City Awards 2014: Mladi umetnik godine knjiga City Awards 2014: Najbolja knjiga kampanja City Awards 2014: Najbolja neprofitna kampanja