film
KULTURA · film/TV

Kao naglašeno urbani i kulturi i savremenim trendovima posvećen medij, City Magazine pokreće godišnje nagrade sa ciljem da se vrate kriterijumi vrednosti u savremenoj srpskoj kulturnoj i kreativnoj sferi. Žiri sastavljen od članova redakcije City Magazina predložio je 10 nominovanih za ovu nagradu. Svi posetioci sajta City Magazina mogu da glasaju za svoje favorite od 9. februara. Prvi krug glasanja traje do 15. februara u ponoć. Nakon toga pet najbolje plasiranih ulazi u drugi krug koji se završava 22. februara u ponoć.

Glasanje je završeno.

Glasaj za najbolji film:

Hvala vam što ste glasali ! Ostavite svoj email za nagradnu igru! 

[knews_form id=3]

Dodela prvih nagrada za najvrednija dostignuća u 2014. godini biće održana u četvrtak, 26. februara 2015. godine.

Pobednik u ovoj kategoriji dobija nagradu od 50.000 dinara. Predstavljamo vam nominovane u kategoriji Najbolji film:

Travelator (Dušan Milić)

Mladić koga prijatelji zovu Slovenac, talentovani igrač video igrica, odlazi u Las Vegas sa tajnim zadatkom da eliminiše zaštićenog svedoka saradnika, pripadnika srpske mafije. Pošto stigne na odredište, Slovenac locira svoju žrtvu i analizira njegovo kretanje, radi uspešnog ispunjenja zadate misije. Kako vreme odmiče, raskoši američke prestonice kocke ga uzimaju pod svoje.

Glavne uloge: Nikola Rakočević, Boris Isaković, Khetanya Henderson

Reditelj i scenarista Dušan Milić publici je poznat i po filmovima Jagoda u supermarketu i Guča!

Pročitajte recenziju filma Travelator.

Branio sam Mladu Bosnu (Srđan Koljević)

Godina 1914, jun 28. – Gavrilo Princip i drugovi iz organizacije Mlada Bosna, izvršiće atentat na prestolonaslednika Austrougarske monarhije koja je okupirala njihovu zemlju. Na suđenju koje sledi, u najvažnijem sudskom procesu 20. veka, braniće ih mladi pravnik Rudolf Cistler. Kad upozna zanos i ideale svojih branjenika, naći će se u vrtlogu emotivne drame, spreman na najveći rizik. Ovo je njegova priča.

Glavne uloge: Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Vaja Dujović

Srđan Koljević je autor scenarija za 12 igranih filmova, od kojih je i dva režirao Sivi kamion crvene boje i Žena sa slomljenim nosem.

Pročitajte recenziju filma Branio sam Mladu Bosnu.

Pogrebnik (Dragan Nikolić)

Bračni par emigranata-povratnika vraća se u Srbiju i započinje da se bavi pružanjem pogrebnih usluga. Pogrebno preduzeće “Drnda internacional”, nazvano po njegovom osnivaču i vlasniku, u Srbiju dovozi preminule gastarbajtere.

Dragan Nikolić snimio je nekoliko zapaženih dokumentarnih filmova: The Caviar Connection, Nacionalni park i Hot Line. Film Pogrebnik dobio je nagradu na festivalu Beldocs 2014. godine.


licnost City Awards 2014: Digitalna ličnost godine umetnik City Awards 2014: Mladi umetnik godine knjiga City Awards 2014: Najbolja knjiga kampanja City Awards 2014: Najbolja neprofitna kampanja