Oscar-Awards-2014
KULTURA · film/TV

Predstavljamo vam neke od glumaca i filmova koji su nepravedno ostavljeni sa strane, a zatim i par šokantnih informacija kojih nikad ne manjka u Holivudu.

1. Muzika za novi film braće Coen koji i govori o životu muzičara, Inside Llewyn Davis, nije prepoznata ni u jednoj od kategorija. T-Bone Burnett i Marcus Mumford (iz Mumford & Sonsa) aranžirali su nekoliko pesama koje su možda najbolja filmska muzika godinama unazad, a prošli su potpuno neopaženo od strane Američke filmske akademije.

2. Joaquin Phoenix nije nominovan za glavnu mušku ulogu za, kako kažu, izvanredno glumačko ostvarenje u filmu Her. Ovaj film je ipak nominovan u pet kategorija, među kojima i za najbolji originalni scenario čiji je autor takođe i reditelj, Spike Jonze.

3. Jedan od najvećih glumaca u istoriji američke kinematografije, Robert Redford, preskočen je u ovoj rundi; nije smatrano da je zaslužio priznanje za svoje najskorije i, po nekim kritičarima, najprefinjenije izvođenje u karijeri. Ironično, u pitanju je uloga u filmu All Is Lost.

4. Još jedna tužna činjenica vezana za fantastičnog Roberta RedfordaJonah Hill ima više nominacija za Oskara od njega. Međutim, ovaj mladi glumac ima više nominacija i od raznih drugih velikana američkog glumišta – poput Garyja Oldmana i Donalda Sutherlanda.

4. Ovo je osamdeset druga godina za redom kako nijedan ženski autor nije nominovan za najboljeg reditelja. Premda, mora se priznati da nikakvih opcija nije ni bilo.

5. Samo jedno od najprofitabilnijih ostvarenja iz prošle godine nominovano je za najbolji film, a to je Gravity. Ono što je tužno su zapravo ostali naslovi koji se nalaze na tom spisku: Fast & Furious 6, Man of Steel, Thor: The Dark World, Iron Man 3

6. Dvadesettrogodišnja Jennifer Lawrence ima tri nominacije za Oskara, što je čini najmlađom osobom koja je ikada postigla ovako nešto.

7. Samo dva od Top 40 filmova sa sajta Rotten Tomatoes su nominovani za najbolje: Gravity i 12 Years a Slave. Nijedan od prvih 15 nije dospeo u razmatranje Američke filmske akademije.

8. Dokumentarac o okrutnom morskom svetu, Blackfish, nije došao u obzir za najbolji dokumentarni film. Razlog za ovo bi moglo da bude to što se pojavio na CNN-u dosta pre nego što su nominacije objavljene, ali bolje objašnjenje zaista ne postoji.

9. Komedija Jackass Presents: Bad Grandpa, nominovana je za najbolju šminku. To je sve. Johnny Knoxville, za najbolju šminku.

10. Glumci filma American Hustle nominovani su u sve četiri kategorije: Christian Bale (za najboljeg glumca), Amy Adams (za najbolju glumicu), Bradley Cooper (za najbolju sporednu mušku ulogu) i Jennifer Lawrence (za najbolju sporednu žensku ulogu). Film Davida O. Russella tek je 14. film u istoriji koji je ovo uspeo.

Vampire Academy Pogledajte trejler za film „Vampirska akademija“ Sherlock TV recenzija: Sherlock – treća sezona Zack Louis Zach Galifianakis i Louis C.K. udružuju snage na novom projektu American Hustle „Gravitacija“ i „Američka prevara“ imaju najviše nominacija za Oskara · · · · · · · ·