Kate Moss Cara Delevigne
PULS GRADA · lepota

Šta tačno znači biti „cool“? Ako i postoji neka definicija ovog pojma onda je verovatno ona sva u superlativima i pridevima koji opisuju pojedinca kao nekoga ko je uzor mnogim mladima i to ne samo zato što je talentovan, lep, uspešan ili bogat, već i zato što je lucidan, duhovit zna kako da se istakne u svetu opterećenom trendovima ili modom, i slično…

Čuveni GQ magazin rešio je da među mnogim poznatim glumicama, manekenkama, pevačicama i drugim uspešnim ženama napravi malu ali konkretnu razliku tako što će neke proglasiti više cool od drugih. Sa njihovim izborom se možete i ne morate složiti, u slučaju da verujete da je neka devojka nepravedno izostavljena budite ljubazni i u komentarima na našoj Facebook stranici nam to i recite!

10. Karlie Kloss

Pravilo je da se velikim i slavnim modelima smatraju devojke čije su sposobnosti transformacije takoreći kameleonske. Zahvaljujući mudrim izborima koje je napravila Klossova je danas jedan od najtraženijih modela, ali to ne znači da je brendovi poput Victoria’s Secret ili Nike nisu želeli. Na protiv! Sa azijskim majstorom kulinarskih veština Davidom Changom pravi slatkiše bez glutena i mleka a sav prihod od prodaje ovih poslastica ide u dobrotvorne svrhe. Zahvaljujući Frame denimu nedavno je učestvovala u izradi naročitih farmerki za dugonoge devojke kao što je i ona sama. Bravo Karlie!

9. Lara Stone

Modna urednica Carine Roitfeld je za ovu holandsku curu rekla: „Ponekad vas devojka jednostavno ostavi bez daha“ i nema sumnje da je Lara jedna od njih! Njeni prednji zubi su toliko simpatični da im je malo ljudi iz sveta mode odolelo, pa je sasvim logično što je davne 2010. Calvin Klein izabrao baš nju da jedina predstavi tri ključna komada iz kolekcije CK donjeg veša. Da, ovo je bio ugovor vredan miliona, ali to nije jedini koji je Stoneova pametno iskoristila. Za Maria Testina ona je uvek dobar izbor jer, kako kaže, ne poznaje inhibiciju!

8. Emma Watson

Ko bi pomislio da će Hermiona tako daleko da dogura? Dok su druge zvezde filmske industrije koje su se tokom detinjstva upustile u ovu avanturu danas obično na rihebu i istetovirana, Watsonova je ozbiljne ljude oborila svojim govorom u UN-u i naravno to nije sve. Odvažna i plemenita ona je pokazala kako glumice nisu nužno plitke lepotice kojima je najveća briga kakvu će haljinu nositi na dodeli Oskara.

7. FKA twigs

Pre nego što je postala čuvena muzička legenda bila je poznata kao „grančica“. Danas je smatraju budućnošću britanske urbane muzike, a tokom mladosti bila je prateća plesačica u trupama Kylie i Jessie J. Onda je 2012. rešila da pronađe svoj jedinstveni muzički i vizuelni izraz i u tome je svakako uspela. Ako se sećate filma The Fifth Element onda je u njemu možete pronaći u ulozi plave operske pevačice mutanta i vanzemaljca! Sasvim očekivano, zar ne?

6. Charlotte Gainsbourg

Nemoguće je da ne znate ko je ova žena! Od slavnih roditelja, malo je reći slavnih, reč je o legendama jednog vremena – Sergea Gainsbourga i Jane Birkin. Otac francuski ženskaroš i enfant terrible, darovit kompozitor i pevač i majka jedna od najlepših žena ovog i svih prošlih vremena. E, dakle ćerka Charlotte glumica i kantautorka je pored dvojnog pasoša nasledila i brojne kvalitete svojih roditelja koje u savremenom društvu mnogo skromnije rabi nego što su to nekada činili njeni roditelji. Ona je pojam šarma, dobrog ukusa, samouverenosti i seksi nemara, koji samo francuske žene znaju kako da koriste!

5. Mila Kunis

Sasvim je izvesno da je lepa, ali i mnoge druge glumice su takve, ipak Mila ima „ono nešto“ što je najbolje uvideti upravo u filmu Black Swan gde je sa velikim uspehom ključni kontrast između nje i koleginice Natalie Portman postignut gotovo prirodno bez ikakve teškoće. Postoji nešto u njenoj boji glasa što čini da je pre vidite kao mačkicu koja prede nego kao ženu od krvi i mesa! Sa druge strane njena spontanost i ležernost sasvim oduševljavaju muškarce širom sveta, jer ona se svojim božanskim atributima ne razmeće niti je previše gorda i kruta – ona je jednostavno idealna!

4. Cara Delevingne

Evo što o njoj znamo: ona je veoma dinamična, takoreći ona se retko kada zaustavi da predahne, druži se sa najvećim „facama“ poput Rihanne, na nozi ima tetoviranu slaninicu i zaštitno je lice za čuvenu Burberry modnu kuću. Gotovo svi modni brendovi želeli bi da je angažuju makar i samo povremeno, ali njena agentica kaže da to zaista nije moguće. Cara je uradila dva filma (The Face Of An Angel i London Fields). Još od Kate Moss niko se nije toliko proslavio popularišući tipičan britanski šarm, pa je ne bez razloga nazivaju direktnom i jedinom naslednicom Kate Moss. Najvažnije od svega je – Cara ima samo 22 godine!

3. Jourdan Dunn

Verovatno ćete reći – aman dokle više te manekenke! Ali morate da shvatite da u svetu koji žensku lepotu i mladost tretira kao potrošnu robu, a takav je najčešće svet mode, manekenke koje pored šetnje po pisti imaju i drugih interesovanja ili angažovanja zapravo jesu veoma „cool“. Dakle, Jourdan je jedna od njih zato što se bori za prava diskriminacije tamnoputih modela koje često izbegavaju modne agencije i brendovi. Ona je jedna od retkih koja je imala časti i privilegiju da nakon deset godina „bele torture“ prošeta Pradinom modnom pistom. Da ne pominjemo da je London Fashion Week radila samo 10 nedelja nakon porođaja – šta sad kažete?!

2. Kate Moss

Ako za nekoga možemo da kažemo da je sinonim pojmu „cool“ onda je to ova žena. U svojoj autobiografiji objavljenoj 2012. Mossova je rekla da je od Johnnyja Deppa sa kojim je svojevremeno bila u vezi mnogo toga naučila o slavi, a jedna od ključnih stvari glasila je – nikada se ne žali i nikada ne objašnjavaj! Ona nema Twitter niti profil na drugim društvenim mrežama i ne otkriva svoju privatnost i verovatno je to jedan od razloga zašto nas magija u vezi sa njenom pojavom toliko dugo drži u stanju potpune pripravnosti!

1. Kendall Jenner

Za nekoga je i pomen na ovu devojku dovoljan da otpočne traktat o bolesnoj ambiciji koja potiče iz Kardashian sestrinskog kluba. Ipak Kendall je malo više od cure koja pokušava da se preko porodičnog imena domogne slave. Ona je pojam u svetu visoke mode, a pojedini tvrde da će biti poznata koliko i Coca Cola! Priče kažu da joj druge manekenke često priređuju neslane šale poput pepela cigarete u kafi, ali to su samo priče. Ona je polu sestra Kim Kardashian koja, za razliku od svoje sestre, bira načine da se dopadne ljudima.

UV zaštita Zaštitite kožu od sunca Novi parfemi za leto Najbolji parfemi u 2015: Mirisi leta na vašoj koži Novi anđeli Victoria’s Secret: 10 novih Viktorijinih anđela Vi ste lepe Vi ste zaista lepe · · ·