Poznati ljubitelji seksa
KULTURA · film/TV · KULTURA · knjige · U VAZDUHU · urban flash

Premda je kontroverzni film „Nimfomanka“ pokrenuo mnoge diskusije o erotičnim tabu temama, Lars Von Trier svakako nije prva osoba koja se bavila ovim pitanjem, te vam predstavljamo deset filmskih ljubavnika i ljubavnica.

1. James Bond

Misteriozni junak Iana Fleminga, slavni agent 007, u knjigama je predstavljen kao muževni ženskaroš kojem je ipak najvažnije izvršenje misije za britansku tajnu službu. Brojni popularni i zabavni filmovi sa nizom privlačnih muškaraca u glavnim ulogama zapravo su ti koji su Bonda promovisali u pravog seks simbola.

2. Jenna Maroney (30 rock)

Ova seksipilna plavušica, koju znamo iz satirične serije Tine Fey, tvrdi da je spavala sa Kevinom Federlinom, Mickeyem Rourkom, Philom Spectorom, kao i Roseannom i Tomom Arnold. Njen zabavan seksualni život prepliće se sa filmskom karijerom, a pominje se čak i jedan kontroverzni snimak.

3. Don Draper (Mad Man)

Gospodin Draper je oličenje mačo muškarca: samouveren, uspešan i nadmen. Piće i žene su njegova dva poroka – ali sve to samo ukoliko su daleko od njegovog doma.

4. Blanche Devereaux (The Golden Girls)

Ova južnjačka lepotica poznata po svom apetitu za muškarcima samu sebe je prozvala droljom koja je nakon muževljeve smrti rešila da udovolji nagonu za fizičkim zadovoljstvom. Interesantno, čak i njeni incicijali glase BED (Blanche Elizabeth Deveraux).

5. Hank Moody (Californication)

Glumac David Duchovny pojavio se pre nekoliko godina kao Hank Moody, razvratni pisac koji mora na lečenje od seksualne zavisnosti. Droga, Porsche i nebrojene žene – Moody je hodajuća reklama za krizu srednjeg doba.

6. Faith (Buffy the Vampire Slayer)

Nakon što je došla u Sunnydale, ovoj prelepoj brineti nije trebalo dugo da zavede sve sa kojima je stupila u kontakt. Osim toga, veoma je otvorena po pitanju toga da joj ubijanje samo pojačava želju za seksualnim zadovoljstom.

7. Likovi koje je tumačila Mae West

Erotična i interesantna, Mae West najčešće je dobijala uloge u kojima je praktično igrala sebe, seks simbol i filmsku zvezdu. Njen provokativan nastup i način govora učinili su da izvrne sve cenzure i stereotipe tadašnjeg Holivuda.

8. Samantha Jones (Sex and the City)

Žena koju je nemoguće zaobići kada se govori o seksu, Samantha Jones predstavlja ispunjenje sna svake nezavisne i snažne žene koja voli da se zabavlja. Samouverena i oslobođena, ona je ideal moderne žene koja upražnjava sve svoje fantazije.

9. Meredith Palmer (The Office)

Ova crvenokosa sredovečna žena oslobođena svih socijalnih predrasuda nema problem sa svojom jakom seksualnom željom, a njen promiskuitet neretko je čak dovodi i do kolega.

10. Jason Stackhouse (True Blood)

Izvajani plavušan svoje vreme u dosadnom mestu provodi uživajući u čarima seksa, a njegova nezasitost dovodila ga je u situacije opasne po život. Bez obzira, Stackhouse nastavlja da juri za ženama u svom gradu – a i šire.

Casablanca Najglamurozniji restorani na filmu Lepotica i zver Filmska recenzija: Lepotica i zver Andre 3000 Pogledajte trejlere filmova o Jimiju Hendrixu i Jamesu Brownu Svi idu u bioskop Bioskop je…? A šta za tebe predstavlja bioskop? · · · · ·