1234145
U VAZDUHU · urban flash

Danas, kada živimo u eri izuzetno komplikovanih muško – ženskih odnosa teško je uopšte pronaći, a zatim i održati kvalitetnu vezu. Ljubavni odnosi su puni uspona, padova i nesuglasica ali čvrsto verujemo da kada se kockice poklope ljubav može da se održi lako a sve prepreke se lako prebrode.

Zaljubiti se u nekog je lako, ali održati vezu je nešto komplikovanije. Imati uspešnu vezu zahteva dosta vremena, truda, razumevanja, poverenja, tolerancije, ali ono što je najbitnije jeste iskrena komunikacija. Istraživanja govore da je potrebno pet pozitivnih iskustava kako biste izbrisali jedno negativno. Zato proverite koliko ste dobri i uspešni u emotivnoj vezi kojoj posvećujete (nadamo se i srce ali i razum).

1. Kada čujete da telefon vašeg partnera zvoni, odmah osećate potrebu da ga pogledate

Postoji bezbroj načina na koji vaš partner može da vas prevari i potupno je razumljivo da imate želju da saznate šta vaš partner radi na telefonu kada ga ne vidite. Ili je to normalno u početku dok se ne upoznate, ali vemenom kada stvorite međusobno poverenje trebalo bi da vas ne brine ko šalje poruke vašem partneru.

2. Iako nedostajete jedno drugom, nije kraj sveta

Trebalo bi da znate da ste u dobroj vezi ukoliko ste odsutni nekoliko dana, a vaš partner ne pomisli da ste ga prevarili ili čak raskinuli. Kada ste na nekom putovanju, potpuno je normalno da vam fali osoba u koju ste zaljubljeni, ali to ne predstavlja razlog da previše patite. Poželjno je da neke stvari radite zajedno i da u njima uživate, ali je isto tako bitno da imate vremena za sebe.

3. Svađa ne podrazumeva da ste odmah raskinuli

Sukobi i svađe su sastavni deo života. Kada provodite vreme sa nekim, normalno je da se dogodi poneka svađa, ali to ne znači da se vaša veza tu završava. Svađe mogu biti konstruktivne, a ponekad su jedini način da poboljšate vezu, samo je potrebno da se sasluša suportna strana. Zvuči pesimistično, ali sukobi jesu sastavni deo života i oduvek će ih biti, samo ne gledajte na to kao da se vaša ljubav iz momenta ugasila.

4. Ukoliko je u provodu bez vas, ne bombardujete ga porukama

Izuzetno je naporno kada izađete u provod sa prijateljima da vam tokom večeri partner šalje poruke svake sekunde. Ne bi trebalo da se brinete, jer, kao što smo već rekli, potrebno je imati vreme za sebe, a i za prijatelje, a ukoliko vaš partner ili partnerka to razume – vi ste veoma srećna osoba!

5. Nemate potrebu da se čujete ceo dan i celu noć

Govoreći o dopisivanju, savršen momenat u vezi je kada ne morate konstantno da budete zajedno, a pod tim se misli i na stalno dopisivanje. Opet, ponavljamo, važno je da ne budete u potpunosti međusobno zavisni jedno od drugog.

6. Kada ste u istoj prostoriji, ali ste posvećeni stvarima koje su samo vama interesantne

Ima nečeg zaista lepog kada ste kod kuće sa svojim partnerom, on čita knjigu, a vi gledate omiljenu TV emisiju. Podrazumeva se da imate stvari koje radite zajedno, ali ne morate da budete vezani kao sijamski blizanci.

7. Nemate potrebu da vodite ljubav svaki put kada se vidite

Sport u spavaćoj sobi ili gde vam to odgovara u datom trenutku je sjajan, ali to nije jedini deo odnosa. Idealno je kada dođete do te tačke u vašem odnosu da ne morate stalno da vodite ljubav kada se vidite, već da vam samo prisustvo i razgovor sa partnerom odgovara.

8. Kada kažete za nekog da je sladak, a da pritom vaš partner ne poludi od ljubomore

Privlačnost prema drugima ne nestaje kada ste u vezi. Uvek ćete misliti za nekog da je sladak, jer niko nije imun na lepotu, ali kada vaš partner prestane da misli da je varanje ukoliko kažete za nekog da dobro izgleda, onda ste na pravom putu.

9. Međusobna briga kada je neko od vas bolestan

U dobroj ste vezi kada je vaš partner srećan što može da vodi računa o vama dok ste bolesni, ali je u isto vreme nesrećan jer je vama loše.

10. Pravite planove za budućnost ne pitajući se da li će se uopšte dogoditi

Dobro je imati zajedničke planove, ali ukoliko planirate letovanje sledeće godine, a pitate se Da li ćemo biti zajedno onda nešto ne štima, ali ukoliko vam je jedini problem destinacija koju želite da posetite, lepa budućnost vam se smeši.

Pogledajte: Nesvakidašnja situacija u beogradskom GSP-u Pogledajte: Nesvakidašnja situacija u beogradskom GSP-u 1513086341-0cover Da li biste igrali šah u troje? Gastro i astro Reci mi koji si horoskopski znak – pa ću ti reći šta da jedeš! 1212 Šta bi radio Dart Vejder kada bi ostao bez posla · · ·