Matrix-Revolutions_24158_4ea5cde534f8633bdc000b5b_1320379492
KULTURA · film/TV

Toliko smo se navikli na činjenicu da Holivud redovno izbacuje nastavke blokbastera i epske trilogije, da smo skoro zaboravili koliko su oni uglavnom loši. Neadekvatni nastavci naših omiljenih filmova mogu u ekstremnim slučajevima i da retroaktivno upropaste filmove od kojih je sve počelo (jel neko rekao Matriks?).

Ponekad je najbolje da se pravimo da nikad nisu ni snimljeni i ignorišemo ih.

Pre nego što se upustitite u takvu dobrovoljnu amneziju, pogledajte još poslednji put našu listu 10 najgorih nastavaka sa sve smešnim klipovima (uglavnom) iz Honest Trailers kuhinje.

1. Batman & Robin (1997, Joel Schumacher)

Film koji je zamalo ubio Batmana na filmskom planu, a s njim i ceo superherojski žanr, ostavio nam je u amanet pregršt loših igara reči vezanih za led i hladnoću izgovorenih od strane negativca Mr. Freezea (Arnold Schwarzeneger), Robinov kostim sa ispupčenjima za bradavice i bezbroj negativaca koji izgledaju kao da su krenuli na sadomazo orgije. Jedino što valja u filmu je odlična muzika.

2. Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull (2008, Steven Spielberg)

Dugo očekivani nastavak Indiana Jones sage nije toliko loš, koliko je razočarenje za fanove ove legendarne akcione avanture. Svi potrebni elementi su bili tu: Harrison Ford, muzika Johna Williamsa, potraga za izgubljenim arheološkim blagom, al prosto nešto nije štimalo kako treba. Možda gluma Shiae LaBeoufa? Definitivno jedan od glavnih razloga neuspeha.

3. Highlander II: The Quickening (1991, Russell Mulcahy)

Ne samo da je nastavak Gorštaka dočekan na nož i kod kritike i kod publike kada se pojavio, već je i sebi obezbedio mesto na listi najgorih filmova svih vremena! Kasnije nastavci su bili manje lošiji od njega, ali generalno, smeće. Uskoro se očekuje nova serija filmova sa Ryanom Reynoldsom u glavnoj ulozi.

4. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999, George Lucas)

Odakle početi? Drvena gluma, loš zaplet, očajni dijalozi i …Jar Jar Binks. Mislili ste da je klinac u ulozi mladog Dartha Vadera, iritantan? Sačekajte tek kad poraste u sledeća dva nastavka, da vidite da može gore.

5. Caddyshack II (1988, Allan Arkush)

Stari vic glasi: „Koji je najbolji film o Golfu? Caddyshack. A koji je najgori film o golfu? Caddyshack II.“ Čak ga i autor prvog dela i koscenarista drugog, Harold Ramis, smatra užasnim.

6. S. Darko (2009, Chris Fisher)

Nastavak kultnog nezavisnog filma Donnie Darko je jeftin pokušaj zarade na njegovom uspehu. Snimljen bez učestvovanja ekipe i režisera iz prvog dela, nije uspeo ni da uđe u bioskope, a na sajtu koji izračunava prosek ocena svih relevantnih kritičara Rotten Tomatoes trenutno ima 0%

7. Speed 2: Cruise Control (1997, Jan de Bont)

Keanu Reeves je doneo mudru odluku kada je odbio da se pojavi u nastavku filmskog hita Speed. Zaplet nastavka je identičan onom iz prvog dela, s tim što se umesto u autobusu ovaj put akcija dešava na brodu.

8. Spider-Man 3 (2007, Sam Raimi)

Kao zamerke poslednjem nastavku Sam Raimieve Spider-Man trilogije se često pominju: previše negativaca, slaba povezanost sa stripom, nefokusirana priča…I pored toga film je uspeo da zaradi više novca na bioskopskim blagajnama od prethodnika.

9. The Matrix Revolutions (2003, The Wachowski Brothers)

Laskavu titulu nastavka koji je uspeo da upropasti i filmove pre njega dobija The Matrix Revolutions. Da li je ikada snimljen dosadniji visokobudžetni akcioni film? Teško.

10. The Godfather: Part III (1990, Francis Ford Coppola)

Nećemo biti toliko bezobrazni da tvrdimo da je The Godfather: Part III loš film, ali da nije vredan svojih prethodnika, to svakako. Verovatno ne postoji čovek na planeti koji bi ga rangirao ispred makar jednog od njih. Možda je prošlo previše vremena od drugog dela da bi se snimio nastavak. Možda je činjenica da je Robert Duvall odbio da glumi u filmu zbog neslaganja sa producentima oko honorara imala presudan uticaj na promenu scenarija na gore. A možda Coppola nije trebalo da poveri jednu od glavnih uloga svojoj ćerci Sofiji koja definitivno ne zna da glumi.

po redu nestajanja Filmska recenzija: „Po redu nestajanja“ starwars41 Pogled iza scene naših omiljenih blokbastera Najbolji psihološki trileri Top 8: Najbolji psihološki trileri Serije Sveže krimi serije vredne pažnje: „Fortitude“, „Bloodline“ i „Backstrom“ · · · ·