enhanced-21111-1449084536-7_cover
U VAZDUHU · urban flash

Najbitnije pravilo ispravnog življenja bi trebalo da glasi: ne komplikujte život više nego što je potrebno. Postoje mnoga laka rešenja koja vam mogu pomoći u trenucima kada se osećate loše i koja vas sa veoma malo truda mogu vratiti u život.

Naravno ne morate ih probati sve odjednom.

1. Popijte čašu vode

Vaša kilavost i umor mogu biti posledica dehidratacije. Konzumiranje tečnosti je najjednostavnije rešenje ovog problema, ali preporučuje se da to bude voda, a ne alkohol, sokovi ili topli napici.

2. Namestite krevet

Ima nešto kod nenameštenog kreveta što ohrabruje lenjost kod ljudi, a i pogledom na jastuk i frotire podsvesno se već spremate za spavanje i odmaranje, umesto da se koncentrišete na druge stvari koje morate da uradite tog dana.

3. Istuširajte se

Tuširanje će vas sigurno osvežiti ako je iza vas bila duga noć. Čistoća tela će vas motivisati da budete uredni i u drugim stvarima.

4. Pojedite nešto

Možda ste neraspoloženi jer ste malo doručkovali? Ili ste malo doručkovali jer ste neraspoloženi? Kako god bilo, neće vam škoditi da prezalogajite nešto do ručka i podignete svoju energiju na nivo koji omogućava završetak tekućih poslova. Naravno, izbegavajte brzu hranu i grickalice. Voće je najbolja opcija za užinu.

5. Prošetajte se

Povremene pauze od napornih aktivnosti su neophodne ako želimo da zadržimo snagu za nastavak rada. Najbolje iskorišćeno slobodno vreme je ono koje provedemo napolju. Da bi razbistrili um i odmorili se najviše se preporučuju kratke šetnje u parkovima.

6. Obucite drugu odeću

Nećete se osloboditi poslovnog stresa ako po dolasku kući ostanete u istoj garderobi koju ste nosili u kancelariji. Isto tako, ako vam ujutru fali motivacija, što pre izađate iz pidžame, tako ćete se brže aktivirati i krenuti da radite nešto korisno.

7. Promenite sredinu

Ovo je posebno bitno za ljude koji rade od kuće. Budući da isti posao možete da radite u kafiću, parku ili kod prijatelja, promena okruženja će vas sigurno osvežiti i povećati vam produktivnost.

8. Popričajte s nekim

Ako vam se ne priča o vašim problemima, koristiće vam i neobavezan razgovor, makar da na trenutak zaboravite nedaće. Izbegavajte četovanje preko interneta i sms poruka.

9. Vežbajte

Blagi fizički napor će vas odmoriti od mentalnog napora i skrenuti misli od problema.

10. Uradite nešto, ma koliko se činilo nebitnim

Ako ste u totalnoj letargiji i bez motivacije, postizanje bilo kakvih ciljeva će vam povratiti entuzijazam. To mogu biti male stvari kao što su sređivanje sobe ili odlazak u kupovinu. Kada se osetite korisnim, biće vam teže da ponovo budete bezvoljni i padnete u depresiju.

8065685166_f06175fa22_k_cover Najskuplja kućica za lutke na svetu coverp U slikama bez reči coverrr Šta se krije ispod mekog krzna rainbow-art-installations Umetnost u duginim bojama · · ·