pexels-photo-196655cover
U VAZDUHU · tech/web

Čini se da na internetu možemo da pronađemo praktično sve. Frižider vam je poluprazan i ne znate šta da napravite od ostataka? Postoji sajt koji će vam predložiti recepte sa namirnicama koje imate. Pročitali biste neku knjigu koja nije previše dugačka, ima humora, ali je i tragična. Jedan sajt će za vas pronaći romane koji u potpunosti odgovaraju datim kriterijumima. A šta ako ne želite da radite ništa? E pa, postoji sajt i za to!

Pogledajte naših 10 predloga zanimljivih veb destinacija i zapamtite one koje su vama najviše korisne.

1. My Fridge Food

Imate samo neke namirnice u frižideru, ali niste sigurni kako možete da ih iskoristite za obrok. Ovaj sajt će vam pomoći u tome. Dovoljno je da iz njegovog menija izaberete hranu koja se nalazi u vašem frižideru, i on će vam momentalno izbaciti sve recepte koje možete s njom spremiti.

2. Hemingway

Nazvana po čuvenom američkom piscu, ova aplikacija/sajt će vam pomoći da značajno unapredite svoj stil pisanja.

3. Whichbook

Whichbook pruža književne preporuke, ali ne na osnovu tipičnih žanrovskih kriterijuma. Na ovom sajtu možete na primer da tražite knjige koje su kratke, smešne i nemaju scena seksa!

4. Muscle Wiki

Klikom na bilo koju grupu mišića ljudskog tela na glavnoj strani ovog sajta, dobićete njihov kratak opis uz odgovarajuće vežbe (u pisanoj i animiranoj formi) koje treba da radite da bi ih ojačali.

5. Coolors

Bilo da dekorišete i krečite svoj stan ili radite kao dizajner, biće vam korisno da znate koje boje se najbolje uklapaju. Sajt Coolors će automatski ili uz vašu pomoć generisati najbolje šeme boja za vaš budući projekat.

6. Caffeine Calculator

Koliko kofeina je previše? Ovaj sajt će vam pružiti takvu informaciju na osnovu napitka/obroka koji izaberete i vaše težine.

7. Down For Everyone Or Just Me

Ako niste sigurni da li neki sajt ne radi samo vama, ili mu niko ne može pristupiti, ova interesantna aplikacija će vam otkriti tačan odgovor. Više nećete morati da gnjavite kolege da proveravaju.

8. Music Map

Music Map će napraviti mapu muzičkih izvođača sličnih onima koje ste uneli na njihovom sajtu. Što su njihove preporuke fizički bliže vašim favoritima, to su izvođači sličniji.

9. Šifre za Wi-Fi na aerodromima širom sveta

Ime sajta kaže sve. Napravljen je uz pomoć Google Maps tehnologije, a korisnici ga redovno dopunjuju novim relevantnim informacijama.

10. Do Nothing for 2 Minutes

Možda malo smešno zvuči, ali ako vam je potreban predah od dnevnog haosa, posetite ovaj sajt i kao što naslov kaže, ne radite ništa 2 minuta! Iznenadićete se koliko će vam taj period delovati dugo i svakako ćete se osećati odmornije i svežije po njegovom završetku.


DJi1CsIV4AALox_cover iPhone X: Nezadovoljni fan Apple-a je napravio parodiju najave novog telefona Beskonačni Quad HD+ Super AMOLED ekran Samsung Galaxy Note8 predstavljen u Srbiji CAT telefoni Cat S41: Novi pametan telefon pred vama phabit-jen-hsien-chiu-design-graduate_dezeen_2364_col_6_cover Phabit: Uređaj koji održava biljku u životu ako redovno vežbate · · ·