BeFunky-collage (10)
KULTURA · film/TV

Da li će film ostvariti veliku gledanost u bioskopima, te zadovoljiti ukus kritičara, zavisi ne samo od teme, reditelja i glumaca, već i od scenografije. Velika ostvarenja pamte se po kultnim kadrovima, kao i predmetima koji se sa razlogom nalaze na određenom mestu. Bilo da nam otkrivaju deo života junaka ili čine neizostavni deo radnje, rekviziti su često tajni začin uspeha.

Verovatno ste čitajući uvod razmišljali o filmovima koji su obeležili vaše detinjstvo, odrastanje ili adolescentski period. Ako ste veliki ljubitelj sedme umetnosti, znamo da vam nije lako da sastavite listu svojih favorita. Međutim, ako bi zadatak bio da izdvojite predmet koji se našao na bioskopskom platnu, a koji biste rado posedovali, isto tako znamo da biste odgovorili iz prve. Za sve vas, dragi čitaoci, koji uživate u retro stvarima, pripremili smo galeriju, koja će vas raznežiti i ugrejati ovih hladnih dana.

Maska za spavanje iz filma „Doručak kod Tifanija”Otvori galeriju

 

BeFunky-collage (12) Keri Bredšo ponovo šeta ulicama Menhetna, i to sa dobrim razlogom NOS4A2_103_ZD_1018_0221-RT AMC najavio premijeru nove naučnofantastične horor serije „NOS4A2“ naslovna Filmske kritike – „Akvamen“, „Glas“ i „Svi znaju“ page-cover-oskar 5 vrednih filmova koji nisu nominovani za Oskara u ovoj godini · ·