cover
PULS GRADA · moda

Ova godina je bila puna interesantnih događaja, pa tako i onih modnih. Zato hajde da se podsetimo najvažnijih momenata iz modnog sveta, pre nego što zakoračimo u 2019. godinu. Nadajmo se samo da će i narednih 12 meseci biti podjednako uzbudljivi, barem kada govorimo o modi.

Venčanica Meghan Markle

Čitav svet je sa nestrpljenjem očekivao kraljevsko venčanje, koje je ujedno i jedan od glavnih događaja ove godine. Megan nas uopšte nije razočarala kada je zakoračila u jednostavnoj beloj haljini sa dugim rukavima i „čamac“ izrezom, dizajna modne kuće Givenchy. Tako je pokazala svoju skromnost i naginjanje ka klasičnoj eleganciji.

Nebeska moda na Met Gali

Najvažnije modno okupljanje svake godine, ove godine dobilo je i svoje najdramatičnije izdanje do sada. Govorimo naravno o Met Gali, čija je tema bila Nebeska tela: Moda i katolička imaginacija. Tako je Cardi B izgledala kao svetica, Zandaya je bila nalik Jovanki Orleanki, a Rihanna se obukla u stajliš verziju vrhovnog pape.

Neobična torba Gigi Hadid

Poznata manekenka se na Business of Fashion 500 gala pojavila u haljini intenzivno žuto-narandžaste boje. Ali to nije bilo toliko važno, koliko je njena torbica skretala pažnju. Providna, i sa metalnom ručkom, u sebi je imala samo bocu šampanjca.

Emma Thompson u poseti Bakingamskoj palati

Ova glumica je poznata po tome da preferira ravnu obuću u odnosu na štikle. Ipak, sve je zapanjila kada se u Bakingamskoj palati pojavila u svečanom odelu i belim patikama. Svaka čast za Emmu koja razbija modne protokole i ostaje verna sebi.

Nastup Beyonce na muzičkom festivalu

Beyonce je ove godine na muzičkom festivalu Coachella sve prisutne „oduvala“ svojim nastupom i izgledom. Kako uvek vodi računa o kostimima, napomenućemo samo da se presvukla pet puta tokom nastupa, i da svu garderobu potpisuje modna kuća Balmain.

Serena Williams tokom US Open turnira

Serena se na teniskom terenu našla u dizajnu čuvenog kretaora Virgila Abloha, takođe osnivača modne kuće Off-White. Naizmenično je nosila dve haljine u kojima je izgledala kao moderna verzija balerine. Jedna haljina bila je u crnoj varijanti, a druga u boji lavande.

Trudnički stil Cardi B

Popularna reperka i pevačica poznata je po svojoj nekonvencionalnosti, koja se odražava i u njenom oblačenju. Tako se i tokom trudničkih dana pojavljivala u uskim, provokativnim i ekscentričnim kombinacijama. Svoju trudnoću potvrdila je tokom nastupa na Saturday Night Live-u, obučena u belu haljinu kreatora Christiana Sirianoa.

Slava ženskog tela na Rihanninoj modnoj reviji

Savage X Fenty revija ženskog donjeg veša bila je najznačajniji događaj na ovogodišnjoj nedelji mode u Njujorku. Ali ne toliko zbog dizajna, koliko zbog manekenki koje je Rihanna odabrala. Bilo je tu žena različite starosne dobi, boje kože, oblika tela, pa čak i onih koje su bile trudne.

Lady Gaga na premijeri filma

Nijedna modna top lista ne može da prođe bez Lady Gage, pa tako ni ova. U Engleskoj, na premijeri filma A Star Is Born, gde tumači glavnu žensku ulogu, pojavila se u kreaciji inspirisanoj viktorijanskim dobom. Gaga je izgledala kao prava kraljica u ovoj Alexander McQueen haljini ukrašenoj perjem, biserima i zlatnim detaljima.

Venčanje Priyanka Chopre i Nicka Jonasa

Prelepo venčanje ovog simpatičnog para trajalo je nekoliko dana, i čini se da je ceo svet pratio razvoj događaja. Glumica i muzičar bili su obučeni u tradicionalnu indijsku odeću tokom jedne od ceremonija ulaska u brak, što je iz modnog ugla bilo posebno zanimljivo. Pored toga, Priyanka je nosila i venčanicu Ralpha Laurena.

collage Najbolja izdanja ulične mode ove godine page-cover Modne dizajnere bi trebalo da bude sramota sin-titulo-1-1543309677 Široke plišane pantalone kao vodeći trend praznične sezone fashion-week-2018 Najbolje sa 44. Beogradske nedelje mode · · · · · ·