Trendovi 2018.
PULS GRADA · moda

S obzirom na to da se polako spremamo na to da se oprostimo sa starom godinom i „uđemo“ u novu, pravo je vreme da sagledamo trendove koji će biti aktuelni u 2018. Posmatrajući modne piste i ikone uličnog stila ovo su trendovi za 2018. na koje bi trebalo da obratimo pažnju.

Pred kraj svake godine modne kuće na revijama predstavljaju svoje kolekcije za proleće 2018. Na osnovu prikazanih komada odeće, možemo pretpostaviti šta će biti aktuelno naredne godine. Nakon što manekenke prošetaju kreacije modnim pistama, ormani širom sveta počinju da se tresu, dok ih ljubitelji mode prazne i popunjavaju novim trendi komadima odeće.

1. Snovi od lavande (Lavendar Dreams)

Od 1999. godine, eksperti iz kompanije Pantone objavljuju koja će boja biti dominantna sledeće godine. 2018. prema njima trebalo bi da obeleži ultra violet boja, ali modni stručnjaci smatraju da će to ipak biti pastelna nijansa lavande. Bleda nijansa lavande je obeležila modne revije prolećnih kolekcija, a predstavljena je i kao zamena za milenijalsku roze.

2. Umetnost kao inspiracija (Art-Infused)

Umetnost i moda se prepliću u kolekcijama za proleće 2018. stvarajući bogatu i šarenu paletu mogućnosti kojima možete da osvežite svoj garderoberOd hrabro dizajniranih komada kreiranih od strane kompanije Versaće, a inspirisanih Endijem Vorholom, preko motiva iz crtanih filmova utisnutih u novu kolekciju Prade, dokaz je da se umetnost zaista može nositi, oko struka, na grudima, pa čak i zadnjici!

3. Karirano ludilo (Mad for Plaid)

Sivi karirani blejzeri, dominirali su uličnim stilom prošle sezone, ali taj trend je samo započeo. Karirani print koji je prošle godine bio obavezan komad odeće, ove godine bi trebalo da postane neizostavan dodatak bilo koje odevne kombinacije.

 4. Novi a stari kišni mantil (The New Trench)

Klasičan trench kaput dobio je novu nadogradnju, nakon što je korišćen bezbroj puta na prošlogodišnjim revijama, osvežen je novim krojem, dugmićima i predstavlja nešto sasvim novo za one koje će ga nositi ove sezone.

5. Rese na sve strane (Fringe Benefits)

Pre par sezona rese su bile apsolutni hit. Kelvin Klajn, Dior su ih pronašli u ormanu i vratili ove godine na piste, a u 2018. ćete morati, ukoliko držite do stila, da posedujete bilo koji komad odeće sa resama ili da krenete da tragate po svom garderoberu u potrazi za sličnim odevnim predmetima.

 6. Pederuša al’ stilizovana (The Fannypack is Back)

Jedan od najpoznatijih aksesoara iz devedesetih, u našoj zemlji poznat kao pederuša, se ponovo vraća u modu. Možda nismo srećni zbog toga jer nas asocira na neke ružne pojave iz prošlosti, ali ukoliko takav komad ponesu Kendal Džener, Rijana ili Bela Hadid, sasvim je sigurno da je ova torbica obavezni modni detalj.

7. Cvetno kao šezdesete (60s Florals)

Šezdesete se vraćaju. Slobodno otvorite ormane bake i deke i potražite nešto od njihove garderobe, jer cvetni retro motivi razdraganih boja je ono što će biti obavezno. U njima ćete biti sasvim u skladu s prolećem i ako je neko iz vaše porodice bio hipik, onda vam šoping neće biti potreban.

8. Ljubav prema sportu ne umire (Workout Nostalgia)

Odeća za trening iz osamdesetih i devedesetih godina je novi talas trendova čija se inspiracija, takođe, pronalazi u prošlosti. Rijana je kreirala retro komade u svojoj prolećnoj kolekciji za brend Puma, ali oni su već primećeni i na revijama modne kuće Gucci i Louis Vuitton, unoseći visoku modu u teretane.

9. Plastika je trendi (Life in Plastic)

Od Kelvin Klajna do Valentina, čista plastična kabanica i obuća će imati svoj veliki modni povratak. Bez obzira na to da li pada kiša ili jednostavno želite da nosite kabanicu, ovaj modni komad će vam sigurno poboljšati raspoloženje, kažu stručnjaci za život u trendu…

10. Zaboravite na svetle farmerke (Dark Denim Reigns)

Taman teksas je dominirao revijama, a to je dovoljan znak da bi trebalo da u 2018. nabavite određeni komad odeće baš od ovako obojenog materijala.

G-EasyxHM H&M – Nova kolekcija za muškarce Tap 011 u kombiju Moda u domaćim spotovima iz devedesetih (II deo) hbz-naked-dress-index-1512425491 Najseksi haljine poznatih dama u 2017. cover Najbolji modni momenti u 2017. · ·