cover
PULS GRADA · lepota

Nema ničeg lošeg u činjenici da starimo. Naprotiv, treba prigrliti i uživati u svakoj godini života. To ipak ne znači da šminka i frizura u potpunosti moraju da se poklapaju sa datumom rođenja iz vaše lične karte. Kako biste izgledali svežije, iskoristite 10 jednostavnih predloga koji slede…

1. Pažljivo sa bojama

Ostavite ekstremno igranje bojama kose za Lady Gagu, a vi se držite što prirodnijih nijansi. Previše tamno ofarbana kosa neće delovati prirodno, kao ni ona u platinasto plavoj nijansi. Zato odaberite zlataste tonove smeđe i braon, kako biste izgledali sveže i mladoliko.

2. Ne zaboravite korektor

Naravno da ćete pokriti tamne kolutove oko očiju, ali nemojte se zadržati samo na tome. Blago utapkajte korektor na unutrašnje i spoljašnje uglove očiju, oko nozdrva i ivica usana, kako bi vam koža delovala ujednačeno i zategnuto.

3. Odaberite dobre farmerke

Svi žele uvek dobro da izgledaju u farmerkama, ali koliko god vežbali i bili fit, godine i gravitacija učine svoje. Važno je odabrati par farmerki koji će vašu figuru učiniti zategnutom, pa vodite računa o tome da u sebi sadrže barem dva odsto streča, kako bi se što bolje prilagodile obliku tela.

4. Neka vam kosa bude sjajna

Nakon godina farbanja i agresivnog friziranja, vlasi gube sjaj i postaju beživotne. Kako biste popravili kvalitet kose, koristite serume za jačanje i obnavljanje, ali i balzam koji će vam nakon ispiranja pružiti izgubljeni sjaj i mekoću.

5. Pronađite odgovarajući brushalter

Kvalitetan brushalter ne samo da će pravilno držati grudi, već će zahvaljujući njemu čitava figura delovati vitkije i izduženije. Sa njim ćete se bolje osećati u svakoj odevnoj kombinaciji, a samim tim će i samopuzdanje biti na dobrom nivou.

6. Naglasite oči na pravi način

Sa godinama gornji kapak oka zna da deluje tromo, pa odaberite konturing princip senčenja očiju, kako biste učinili da deluju otvoreno i zategnuto. Nanesite svetliju senku sa unutrašnju strane gornjeg kapka, a kako idete ka spoljnoj strani neka bude sve tamnija, tako da najtamnija boja bude na mestu gde je kapak najspušteniji, što će ga učiniti znatno manje primetnim.

7. Naglasite obraze

Vremenom se obrazi polako opuštaju, i nisu više onako istaknuti i rumeni. Da, postoje fileri koji će korigovati ovu promenu, ali za nešto prirodniji pristup biće dovoljno rumenilo u svetlo roze nijansi. Nanesite ga nežno ispod jagodične kosti, kako biste naglasili obraze i uneli mladalački izgled.

8. Igrajte se različitim odevnim stilovima

Slobodno eskivirajte sva uštogljena shvatanja da se određena garderoba nosi u određenim godinama. Naprotiv, slobodno se poigravajte stilovima, pa tako sebi dozvolite razbarušenu kosu, a uz svečanu haljinu obujte jednostavne ravne cipele, i ogrnite se kožnom jaknom.

9. Podmladite usne

Čak i najsočnije usne s godinama gube na svom volumenu. Iako su popularni, tamni mat ruževi samo naglašavaju ovu činjenicu. Kako biste videli promenu, zamenite ih sjajevima u svetlijim nijansama, i dobićete punije meke usne.

10. Zaboravite na puder u prahu i kamenu

Suva šminka generalno čini da lice deluje ostarelo i isprano. Uostalom, što ste stariji to koža proizvodi sve manje ulja i kolagena, zbog čega su svilenkaste podloge u formi tečnog pudera sa mineralima daleko pogodnije. Uz njega možete koristiti bronzere i rumenila u kremastoj verziji, kako biste odmah „skinuli“ par godina sa lica.

Q10range Eucerin: Q10 ACTIVE linija holidays, celebration and people concept - happy women clinking Novi (holivudski) osmeh! Ženske frizure 2018. 5 frizura koje ćemo nositi tokom 2018. Hydra Patch - linija TISK 1_cover Afrodita kozmetika: H20 flaster · · · · · ·