12519910-11-1490377662-650-6390a5b05c-1490599101_cover
U VAZDUHU · urban flash

Bilo da idete na intervju za posao ili na sastanak sa osobom koja vam se sviđa, ni po koju cenu ne smete potceniti značaj prvog utiska. Ako vas sagovornici koje tek upoznajete zapamte po lošem, trebaće vam dugo vremena da se oslobodite predrasuda koje imaju o vama na osnovu prvog susreta.

Obratite pažnju na ovih 10 saveta u vezi ostavljanja dobrog prvog utiska:

1. Budite pozitivni

Niko ne voli Negativne Nevene koje kreću da pričaju o svojim problemima još tokom upoznavanja. Izgledajte raspoloženo i držite se razgovora o lakim temama, a kasnije kada već ostvarite prisniji odnos, biće dosta vremena za poveravanje i jadanje.

2. Razvijte otvoren govor tela

Vaš govor tela može mnogo da kaže o vama osobi koju upoznajete još pre nego što ste izgovorili bilo šta. Nagnite sa malo ka osobi s kojom pričate i izbegavajte prekrštene ruke i noge i sve ostale poze koje čine da izgledate manje pristupačno.

3. Gledajte sagovornika u oči

Izbegavanje gledanja sagovornika u oči može kod njega stvoriti ubeđenje da bi vi radije bili na nekom drugom mestu. S druge strane, i neprestanim buljenjem u njega, delovaćete psihotično i kao da sa vama nešto nije u redu. Najbolje je da neizmenično gledate njegove oči i usta, što većina nas instiktivno i radi.

4. Obratite pažnju na sagovornika i slušajte pažljivo šta ima da kaže

Da bi mogli aktivno da se uključite u razgovor i ostvarite bolji odnos sa sagovornikom, ključno je da ispratite sve što je rekao i inteligentno se nadovežete na istu temu ako je to moguće.

5. Postavljajte pitanja

Ništa neće bolje signalizirati vašu pažnju ka sagovorniku nego relevantno pitanje u vezi teme koja je predmet razgovora između vas.

6. Pronađite zajednički jezik

Kada komunicirate sa drugima, uvek pokušajte da nađete nešto što vam je zajedničko. Razgovor će mnogo lakše teći ako ste oboje zainteresovani za istu temu.

7. Budite jedinstveni

Potrudite se da ne budete dosadni svojim sagovornicima. Originalnost u razumnim dozama se ceni. Oktrivanjem da posedujete neku interesantnu veštinu ili imate zanimljiv hobi, izdvojićete se od drugih ljudi i sigurno ćete ostaviti upečatljiv prvi utisak.

8. Pokažite svoj smisao za humor

Budite oprezni kada je humor u pitanju. Držite se bezbednih šala koje nisu potencijalno uvredljive za vaše sagovornike. Dobro iskorišćen humor vam može otvoriti mnoga vrata, ali loš i neprikladan humor vam može permanentno pokvariti imidž.

9. Informišite se o osobama koje upoznajete

U slučaju intervjua za posao, ako ste u mogućnosti, saznajte unapred što više o osobama s kojima ćete voditi razgovor. Na taj način, manje su šanse da vas iznenade nezgodnim pitanjima ili da ne budete pripremljeni za njihov način intervjuisanja.

10. Budite opušteni

Na kraju, ne dozvolite da vas saveti koje smo vam dali previše opterete i stvore nesigurnost. Pronađite način da delujete smireno i opušteno vašim sagovornicima, ali bez gubljenja neophodne koncetracije i usresređenosti ka cilju vašeg susreta.

10-uses-for-coca-cola-not-drinking-it_cover Coca-Cola: 7 alternativnih upotreba poznatog gaziranog napitka funny-wholesome-animal-memes-18-58f08f1905693__700_cover Slike ovih slatkih životinja će vam ulepšati dan bored.001_cover Kako se osloboditi dosade na poslu 8-1_cover Kakve se to priče kriju iza 5 poznatih pesama · · ·