Most-Exciting-Actors-Right-Now
KULTURA · film/TV

Neki od njih možda još uvek nisu globalno prepoznatljive zvezde, idoli mladih koji privlače ljude u bioskope bez obzira na sadržaj filma, ali ova grupa glumaca već sada zauzima respektabilno mesto u holivudskoj hijerarhiji i pravi filmski sladokusci su i te kako upućeni u njihove karijere.

Filmu su potrebni glumci koji su spremni da žrtvuju potencijalnu popularnost ne igrajući uvek na sigurno i birajući zahtevne i originalne uloge, kako bi ova umetnost mogla dalje da napreduje. Napravili smo za vas listu od 10 ovakvih glumaca, čijim filmovima svakako treba da pružite šansu ako već niste.

10. Paul Dano

Paul Dano je privukao pažnju fanova filma svojom fenomenalnom rolom u hit drami There Will Be Blood u kojoj je uspeo da se istakne u prisustvu jednog Daniela Day Lewisa. Prošle godine je igrao poznatog muzičara Briana Wilsona (frontmena Beach Boysa) u biografskom filmu Love & Mercy.

9. Miles Teller 

Miles Teller je glumac o kojem će se tek pričati. Za sada ga ljudi najviše prepoznaju kao glavnog glumca u veoma hvaljenom filmu Whiplash.

8. Domnhall Gleeson

Možda još uvek ne znate kako se zove, ali ste ga sigurno gledali u poslednjih godinu dana u jednom od ovih filmskih hitova: Ex Machina, Brooklyn, The Force Awakens i The Revenant.

7. Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal je već dugo aktivan u Holivudu, ali i pored zapaženih rola i dalje nije poznato ime kao što su na primer Leonardo DiCaprio ili Christian Bale. Ipak, svaka njegova nova uloga je drugačija od prethodne i njegov talenat i sklonost riziku čine ga jednim od najzanimljivijih glumaca trenutno.

6. Oscar Isaac

Oscar Isaac je bio veoma zauzet poslednjih par godina. Osim zapaženih rola u filmovima Inside Llewyn Davis, A Most Violent Year, The Force Awakens i Ex-Machina, stigao je i da odigra glavnu ulogu u HBO miniseriji Show Me a Hero.

5. Michael B. Jordan

Creed je bio veliko iznenađenje prošlogodišnjeg bioskopskog repertoara, a velike zasluge za to pripadaju glavnom glumcu Michaelu B. Jordanu koji se pojavljuje kao sin legendarnog Apolloa Creeda iz prve Rocky serije filmova.

4. Michael Pitt

Zvezdu serija Hannibal i Boardwalk Empire smo prvi put primetili u filmu The Dreamers slavnog italijanskog reditelja Bernardoa Bertoluccija. Nakon toga je nanizao još nekoliko zapaženih uloga u filmovima kao što su Funny Games, The Village i Last Days.

3. Daniel Radcliff

Donekle potcenjen, jer ga vezujemo isključivo za ulogu Harryija Pottera, Daniel Redcliff u poslednje vreme vredno radi kako bi svima dokazao da je sposoban za mnogo više. Onima koji sumnjaju u njegov talenat preporučujemo da pogledaju film What If .

2. Michael Shannon

Michael Shannon ima veoma zanimljivu filmsku karijeru. Poznat po svojim sporednim ulogama u filmu Man of Steel i seriji Boardwalk Empire, našao je vremena i za zahtevnije role u odličnim filmovima nezavisne produkcije kao što su Take Shelter i 99 Homes.

1. Michael Fassbender

Poznati glumac irsko-nemačkog porekla poslednjih godina briljira u svakom filmu, bilo da je u pitanju manja ili veća uloga. Širokim narodnim masama najpoznatiji je kao Magneto iz X-men serije filmova, dok pravi fimski sladokusci uživaju u njegovim rolama u filmovima kao što su Macbecth, Steve Jobs, Slow West, Hunger, Shame, 12 Years a Slave i Inglorious Basterds.

Dragan Nikolić Dragan Nikolić (1943-2016): Zbogom i hvala! Dosije X Povratak Dosijea X: Vredi li zaviriti u nove dosijee? Otadžbina Vlažnost Domaći filmovi u bioskopima: „Vlažnost“ i „Otadžbina“ Nina Simone Pogledajte trejler za film o Nini Simone „Nina“