cover www.popsugar.com
PULS GRADA · lepota

Kako jesen stiže, tako je vreme za promene. Jedna od njih svakako bi trebalo da bude nova ili osvežena frizura, zbog čega vas upućujemo u 10 trendova za ovu sezonu, sa kojima se u narednim mesecima možete poigravati i eksperimentisati.

Slojeviti paž

Osim što je paž veoma stajliš i komforno rešenje za jesen, njegova slojevita varijanta doprineće bogatijem volumenu kose. Pozadi neka kosa bude kraća, a napred duža. Kako bi imali i interesantnu teksturu, neka gornji deo kose bude ravan, a donji prirodno i blago uvijen. Ovakva frizura najbolje stoji onima koji imaju srcolik oblik lica.

Razdeljak na jednoj strani

Funkcioniše na svaku dužinu kose, ali naročito dobro izgleda ako je kosa srednje dužine. I u ovom slučaju cilj je da volumen bude izražen, pa kosa treba blago da se talasa od temena na dole, a da naravno bude prebačena više na jednu stranu. Prednost ove frizure jeste i u tome što se odlično uklapa uz svaki oblik lica.

Duga stepenasta kosa

Ukoliko ste ljubitelj duže kose, potrudite se da ove jeseni poradite na njenoj nezi. To znači da pre feniranja obavezno nanesete zaštitni balzam kako je ne biste uništili. Neka jedan deo kose bude kraći, a slojevi ispod duži, pa se onda poigravajte njome i u puštenoj i u skupljenoj varijanti. Jedino ukoliko imate izraženo četvrtasto čelo, ovakva frizura neće biti najbolji izbor za vas.

Oštri krajevi

Za slučaj da vam je ravna kosa draža od talasaste i kovrdžave, to je sasvim u redu, jer će i ona biti trendi narednih meseci. Upotrebite peglu ili figaro da vrhove u potpunosti ispravite, a razdeljak može biti cik-cak, kako bi uneli malo dinamike u celokupan izgled. Ovakva frizura odlično pristaje damama koje imaju nešto izraženiju bradu i vilicu.

Moderan piksi

Svima koji imaju kratku kosu, termin pixie cut je opšte poznat. Ove jeseni, za njegovu modernu varijantu, usmerite pramenove kose od potiljka ka napred prema čelu, čime ćete posebno usmeriti pažnju na svoje crte lica. Kosa stilizovana na ovakav način najbolje će pristajati onima sa ovalnim oblikom lica.

Pramenovi poput vodopada

Dugu kosu ravnomerne dužine osvežite tako što ćete posebnu pažnju posvetiti feniranju. Podelite je u nekoliko delova, pa svaki istretirajte gustom okruglom četkom i fenom. Tako ćete dobiti lepe sjajne pramenove, nalik slapovima. Da bi frizura imala poseban sjaj, nanesite pakovanje za kosu i obavezno skratite krajeve. Negovana duga kosa, svim oblicima lica prelepo će stajati.

Paž sa šiškama

Ako i jedan trend neće skoro izaći iz mode, onda je to paž sa šiškama. Preporuka je da kosa bude talasasta, jer će ona ravna previše asocirati na Sredu iz porodice Adams. Za dodatnu teksturu i neočekivani izgled, neka šiške budu malo razdvojene na nekoliko delova, a ne stisnute u jedan niz. Okruglo lice delovaće definisanije i uže ovakvim pažom, što je dodatan motiv da se odlučite upravo za njega.

Ležerno i ravno

Kosa srednje dužine izgledaće sveže i moderno ukoliko zadnji deo bude kraći, a prednji malo duži. Krajeve bi trebalo stanjiti kako bi pramenovi delovali upadljivo i kreirali definisanu frizuru. Slobodno koristite peglu kako biste definisali oblik vlasi, pa ga zatim fiksirajte voskom ili lakom za kosu. Licima ovalnog i okruglog oblika ležerno ravna kosa sasvim će dobro pristajati.

Gladak simetrični paž

Svakako ste morali primetiti kako sve više poznatih ličnosti nosi ravan paž s razdeljkom na sredini. Zašto ga onda i vi ne biste isprobali, jer u principu sa ovakvim izgledom nema greške. Presudan faktor je da sve izgleda “kao pod konac”, što znači da razdeljak treba da bude pravilan, a kosa uredna i u dlaku ravna. Ovakav paž pristaje svim oblicima lica, ali posebno onom ovalnom.

Bogate kovrdže

Želite da istaknete kovrdže, lokne ili talase, i tako izgledate što glamuroznije? To je sasvim u redu, pod uslovom da određeno vreme i umeće uložite u sređivanje frizure. Kosu negujte serumom, koristite kvalitetne četke, i na kraju obavezno fiksirajte lakom za kosu, kako bi frizura bila postojana. Pritom, kovrdže će svakako ublažiti četvrtast i oštar oblik lica, dajući mu nežniji izgled.

collage Najlepše brinete svih vremena urban-decay-l Ovo su jesenje trendi senke za oči Lady Fair Dove Lady Fair ovog vikenda city magazin priprema-1 City letnja preporuka #55: K-Beauty Srbija – Prva online prodavnica korejske kozmetike u Srbiji · · · · · · · ·