private-reserve-2
PULS GRADA · destinacija

Ako vas zanima gde je raj na zemlji, turistički portal TripAdviser će vam pomoći da ga pronađete. Na njihovoj listi od 10 najboljih hotela na svetu u 2015. godini, na prvom mestu se nalazi Gili Lankanfushi na Maldivima, odmaralište sa 45 vila na vodi, mesto kao iz snova koje će vas sigurno očarati svojom lepotom.

Na listi se nalaze još i banje u Alpima i Andima, hoteli u bivšim palatama, kao i odmarališta u blizini velikih istorijskih znamenitosti. Sve ih karakteriše velika raskoš i udobnost za koje ćete morati da platite veliki iznos ako želite da uživate u njima.

1. Gili Lankanfushi, Maldivi

Kompleks vila Gili Lankanfushi pruža savršen komfor uz uživanje u prirodnim lepotama Maldiva. Posetioci mogu da uživaju u velikom broju aktivnosti sportskog i zabavnog karaktera, a postoje i lični batleri da vam ugađaju ako vam se baš ništa ne radi. Zabranjene su samo dve stvari: vesti i cipele.

2.  Nayara Hotel, Spa & Gardens, La Fortuna de San Carlos, Kostarika

Sa pogledom od koga zastaje dah, luksuznim spa centrom i osobljem koje je spremno da vam ugodi u svakom trenutku, ovaj luksuzni hotel u Centralnoj Americi vam nudi sve što vam je potrebno za opuštajući odmor u okruženju bujnih šuma, tropskih vrtova i vulkana Arenal.

3. Shinta Mani Club Siem Reap, Siem Reap, Kambodža

Samo nekoliko minuta daleko od hrama Ankor Vat, Shinta Mani Club Siem Reap pruža svojim posetiocima prelepo dizajnirane sobe, veliki izbor ukusnih obroka, kao i dobro opremljeni spa centar koji će vam biti koristan u trenucima opuštanja i odmora od šetnji i razgledanja.

4. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budimpešta, Mađarska

Raskošne spavaće sobe, luksuzni bazen i zgrada (palata) hotela u Art Nouveau stilu su stvari koje će ostaviti neizbrisiv utisak i kod najbogatijih svetskih putnika.

5. Belmond Palacio Nazarenas, Cusco, Peru

Ova nekadašnja palata koja se nalazi na mestu gde je ranije bio manastir, danas je jedan od najluksuznijih hotela u Južnoj Americi. Posetiocima se pruža prilika da uživaju u raznoraznim aktivnostima kao što su: plesanje salse, časovi kuvanja i vežbanje joge.

6. Cocoa Island by COMO, Ostrvo Kokoa, Maldivi 

Hotelski kompleks od 33 apartmana na vodi obezbebeđuje turistima mogućnost da uživaju u kristalno čistoj vodi i peščanim plažama, kao i ronjenju, akvaterapiji i hranjenju riba.

7. Hotel Alpin Spa Tuxerhof, Tux, Austrija

Hotel Alpin Spa Tuxerhof je klasičan luksuzni hotel na planini i savršeno mesto za odmor od posla i gradske gužve. Zbog svoje lokacije, posebno će se svideti ljubiteljima zimskih sportova, planinarenja i biciklizma.

8. Al Maha Resort & Spa, Murqquab, Ujedinjeni Arapski Emirati

Organizovani izleti u pustinju, veliki izbor luksuznih apartmana i preukusna hrana kakva se viđa samo u najboljim svetskim restoranima, čine ovaj hotel savršenim mestom za vaš medeni mesec, ili pak porodičnu posetu.

9. Hotel Estalagem St Hubertus, Gramado, Brazil

Lociran u gradu Gramado, Hotel Estalagem St Hubertus može poslužiti kao svojevrsna druga kuća. Sa svih strana je okružen prirodom, a poseduje i biblioteku i salu za bilijar,

10. Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa, Urubamba, Peru

Tambo del Inka je šarmantno odmaralište na Andima u okviru koga se nalazi privatna železnička stanica sa koje je moguće stići do Maču Pikčua. Nakon toga obezbeđeno je opuštanje u okviru ove banje i večera tokom koje možete probati razne lokalne specijalitete.

Turisti - kako se treba ponašati Kako se kao turisti ne smemo ponašati u inostranstvu Državne granice Fotografije državnih granica širom sveta Adam, Eva i dinosaurus u muzeju u Kentakiju Adam, Eva i nekulturni dinosaurus: Muzej nastanka sveta u Kentakiju Hrana širom sveta Tipični lokalni specijaliteti – svako ima svoju poslasticu · · ·