BeFunky-collage (5)
U VAZDUHU · flešbek

Legendarni modni dizajner Karl Lagerfeld preminuo je danas u Parizu u 85. godini, a iza sebe je ostavio impresivnu višedecenijsku karijeru koja je zauvek promenila tok svetske mode. Zbog toga se danas prisećamo njegovih 10 najboljih kreacija koje će zauvek ostati zabeležene u istoriji svetske modne scene.

Na poslednjoj reviji modne kuće Šanel koja je održana u januaru ove godine, modni mag se prvi put nije poklonio publici, a kao razlog za to navedeno je njegovo loše zdravstveno stanje. Ipak, on je radio do poslednjeg dana, a na pitanje da li planira da se penzioniše, odgovorio je: „Zašto bih to radio? Ukoliko bih prestao da radim, umro bih istoga časa.”

Slavni Nemac preuzeo je kormilo modne kuće Šanel davne 1983, i od tada pa sve do poslednjeg dana nastojao je da sačuva njen renome i stilski pravac koji je trasirala Koko Šanel, ali je uvek težio inovaciji, novim formama, krojevima, materijalima, čime je neprekidno unosio svežinu i ovaj brend činio večno mladim i unikatnim. Čuveni šanel kostim bio mu je nepresušna inspiracija, te se decenijama unazad poigravao njegovom formom i stvarao čudesne komade koje su dame širom sveta rado prigrlile.

Stoga u našoj galeriji pogledajte neke od njegovih najboljih kreacija. Ne sumnjamo da će one, kao i duh Karla Lagerfelda nastaviti da žive još dugo nakon njega.

Ovako je Karl video šanel kostim 1991. godineOtvori galeriju

 


20190130155041-businessinsider-billgates-15-crop Šta je sve Bil Gejts predvideo 1999. godine? BeFunky-collage (4) Kakvi muškarci su privlačili žene pre 50 godina? BeFunky-collage (16) Muze Alfreda Hičkoka 569991-gettyimages-51098550 Ove stvari pune 50 godina u 2019. · · · ·