Moja genijalna prijateljica HBO serija
KULTURA · film/TV

Zaršena je još jedna uzbudljiva televizijska godina. Uzalud smo čekali novu sezonu serije „Game of Thrones“ , ali smo i pored izostanka naše omiljene epske drame imali dosta toga zanimljivog da gledamo na televiziji i preko striming servisa tokom 2018.

Saznajte u tekstu koji sledi kojih 10 stranih serija su nas najviše impresionirale u prethodnih dvanaest meseci. Da li se slažete sa našom listom? Koji su vaši favoriti? Slobodno komentarišite naš izbor na Facebook stranici City Magazina.

10. Sharp Objects

Sharp Objects je adaptacija romana popularne spisateljice Džilijen Flin (Gone Girl). Ejmi Adams tumači novinarku Kamil Priker koja se vraća u svoj rodni grad kako bi napravila reportažu o ubistvu dve male devojčice. Tamo je, međutim, čeka i njena majka koja ne krije svoje nezadovoljstvo Kamilinim životnim izborima.

9. The Terror

The Terror je pomorska priča o britanskoj ekspediciji na Severnom polu u periodu od 1845. do 1848. Ovu uzbudljivu drama su elementima horora je producirao slavni Ridli Skot.

8. The Marvelous Mrs. Maisel (2. sezona)

Glavna protagonistkinja serije The Marvelous Mrs. Maisel je Mirijam Midž Mejzel (Rejčel Brosnen), tipična američka domaćica iz ’50-ih koja živi u senci svog muža biznismena koji u slobodno vreme pokušava da se proslavi kao komičar. Kada sazna za njegovu preljubu, Midž će utehu potražiti u piću i igrom slučaja završiti na istoj bini kao i njen muž. Nakon improvizovanog monologa o svojim nedaćama, ona će otkriti da joj prija da zasmejava publiku i tako će početi njena karijera komičarke.

7. Atlanta (2. sezona)

Atlanta je priča o mladiću koji pokušava da unapredi svoj život i dokaže se pred svojom bivšom devojkom i majkom njegove ćerke nakon serije loših odluka, uključujući i napuštanje fakulteta. Kreator i glavni glumac serije je Donald Glover, poznatiji u muzičkom svetu i kao Childish Gambino.

6. The Americans (6. sezona)

Retke su serije koje postaju bolje što duže traju, ali The Americans je dokaz da je i to moguće. U fokusu šeste sezonesovjetskim špijunima koji se prave da su tipični američki bračni par je period pred sam kraj Hladnog rata kada su su Regan i Gorbačov vodili pregovore u vezi nuklearnog naoružanja dve svetske sile, a lider Sovjetskog saveza je morao da se suoči sa problemima i na domaćem terenu.

5. Patrick Melrose

Benedikt Kamberbeč igra naslovnog junaka nove televizijske adaptacije pet polu-autobiografskih romana Edvarda Sent Obina. Serija se dešava u Velikoj Britaniji ’80-ih, ’90-ih i prvim godinama novog milenijuma i prati turbulentan život glavnog protagoniste iz aristokratskog miljea koji pokušava da se izbori sa svojom depresijom, zavisnošću od droge, alkoholizmom i demonima iz prošlosti koji mu i dalje ne daju mira.

4. Killing Eve

Igra mačke i miša između članice britanske službe bezbednosti Iv Polastri (Sandra Ou) i plaćenog ubice Vilanel (Džodi Kormer) je ono što nas je privuklo novoj uzbudljivoj seriji Killing Eve koja je nastala u produkciji televizije BBC America. Očekuje se da će druga sezona serije početi da se emituje u aprilu 2019. Jedva čekamo!

3. Homecoming

Džulija Roberts je u novoj seriji Homecoming blistala kao Hajdi Bergman, radnica u instituciji za pomoć vojnim veteranima da se prilagode na civilni život iza koje stoji ne baš transparentna Gajst korporacija. Sa deset epizoda u trajanju od pola sata, ova serija je bila idealna za bindžovanje vikendom. Preporučujemo je svim onima koji uživaju u dobrim misterijama.

2. Counterpart

Counterpart je jedna od najoriginalnijih serija poslednjih godina. To je naučnofantastični triler koji prikazuje špijunske igre između dve svetske bezbednosne agencije, jedne iz našeg sveta i druge iz paralelnog univerzuma koji su stvorili naučnici Istočne Nemačke 1987. godine. Iz tog razloga svi likovi imaju svoje dvojnike u drugom svetu. Prva sezona serije Counterpart je počela da se emituje krajem 2017, a od pre nekoliko nedelja možemo da uživamo i u drugoj sezoni.

1. Moja genijlna prijateljica

U drugoj polovini 2018. smo konačno dočekali da vidimo i ekranizaciju popularne Napuljske tetralogije italijanske spisateljice Elene Ferante. Možemo reći da smo više nego zadovoljni viđenim do sada, a šta o seriji misle kritičari našeg magazina, možete pročitati OVDE.

naslovna Koji filmovi će privući najmanje publike u 2019? meninblacki Kris Hemsvort i Tesa Tompson su novi ljudi u crnom roma-161212-003r 10 najboljih filmova iz 2018. SECOND ACT Dženifer Lopez ponovo na velikom platnu · · ·